2019-03-26 02:44


Procurorii au finalizat dosarul lui Vîntu şi încep prezentarea materialului de urmărire penală

 |  13:03

Procuroriiau finalizat actele de urmărire în dosarul în care omul de afaceri Sorin OvidiuVîntu şi alţi presupuşi complici de-ai săi sunt cercetaţi pentru favorizarealui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, iar de lunile vor prezenta acuzaţiile.

Sursejudiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul în care este cercetat SorinOvidiu Vîntu este aproape de finalizare şi că, de luni, începe prezentareamaterialului de urmărire penală pentru inculpaţi.

Până înprezent s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme pentru studierea acteloromul de afaceri Octavian Ţurcan, însoţit de avocatul său.

Surselecitate au mai spus că a fost citat, tot pentru luni, la ora 12.00, şi omul deafaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Sorin OvidiuVîntu a fost eliberat în 16 septembrie, după o săptămână de detenţie. El a fostarestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de şoferul său, AlexandruStoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureştiemiţând atunci mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizareainfractorului, respectiv complicitate la această infracţiune.

Cei trei l-arfi ajutat pe Nicolae Popa - condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenţie, pentrupăgubirea a 300.000 de investitori FNI - să fugă din ţară, în anul 2000, şi săse ascundă de autorităţile române judiciare. Popa a fost prins în 2 decembrie2009, la Jakarta (Indonezia).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...