2017-01-19 06:23

ULTIMA ORA


Procurorul Maximilian Bălăşescu, arestat pentru 29 de zile

 |  09:36
Procurorul Maximilian Bălăşescu, arestat pentru 29 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, în noaptea de miercuri spre joi, arestarea preventivă a procurorului Maximilian Bălăşescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, pentru 29 de zile. Procurorii DNA l-au prins în flagrant pe acesta, marţi, în timp ce primea mită 80.000 euro şi 90.000 lei de la o persoană, cercetată pentru complicitate la înşelăciune.

''În cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe, pentru ca în schimb să dispună ridicarea măsurilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În schimbul banilor, procurorul Bălăşescu Maximilian Ion urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală'', se precizează într-un comunicat al DNA. Maximilian Bălăşescu a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, cu avizul CSM, el fiind şi suspendat din funcţie pe durata derulării anchetei. Un apropiat al vrăjitoarelor Vanessa şi Melissa, cercetate într-un dosar instrumentat de Bălăşescu, ar fi trebuit să primească banii.

După ce Oana Zăvoranu a făcut o reclamaţie la poliţie, în care le acuza pe Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă – Melissa, că au înşelat-o cu mari sume de bani, Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 21 decembrie 2011, arestarea celor două.

În noaptea de miercuri spre joi, alături de Maximilian Bălăşescu, au mai fost arestaţi şi Marian Simirianu, care face parte din clanul Cămătarilor, el fiind condamnat în două dosare ale fraţilor Ion şi Vasile Balint, dar şi Marian Cristian Ene, finul procurorului, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

TAGURI: Maximilian_Bălăşescu, procurori, DNA, mităComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image