2018-12-10 10:46


Profesorii şi elevii din SUA nu vor mai avea voie pe Facebook

 |  22:26
Profesorii şi elevii din SUA nu vor mai avea voie pe Facebook

Elevii şi profesorii din statul american Missouri nu mai au voie să dialogheze prin sms sau prin intermediul reţelelor de socializare. În caz contrar aceștia vor fi pedepsiţi prin lege, informează Mediafax.

Noile  reglemetari  urmează să intre în vigoare începând cu 28 august. Potrivit Corriere della Sera, această decizie nu vizează doar cunoscutul site de socializare Facebook, ci se extinde şi asupra altor metode de comunicare între profesori şi elevi, cum ar fi spre exemplu schimbul de sms-uri.

În spatele acestei decizii a statului american se ascunde teama de violenţele sexuale asupra minorilor, limitarea dialogului "amical" între cadrele didactice şi elevi constituindu-se tocmai într-o tentativă de protejare a copiilor şi adolescenţilor.  Potrivit sursei citate, cu câţiva ani în urmă, Amy Hestir, o elevă din Missouri, a fost hărţuită de către un profesor al său, în afară şcolii, fapt care a atras atenţia autorităţilor asupra eventualităţii că minorii să se transforme, în anumite circumstanţe, în victimele unor astfel de situaţii.

Acesta este motivul pentru care noua lege mai este numită şi "Amy Hestir Student Protection Act”. Asociaţia profesorilor din Missouri protestează însă faţă de această nouă lege, care urmează să între în vigoare spre sfârşitul lunii august, acuzând statul de nerespectarea primului amendament al Constituţiei Statelor Unite, care garantează oricărui cetăţean american dreptul la cuvânt, la asociere şi la religie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...