2016-12-10 20:45

ULTIMA ORA


Programul nuclear iranian îngrijorează miniştrii europeni

 |  11:59
Programul nuclear iranian îngrijorează miniştrii europeni

Șefa diplomaţiei europene Catherine Ashton a declarat, luni, la Bruxelles, că miniştrii de externe din Uniunea Europeană îşi vor exprima 'îngrijorarea majoră' în legătură cu ceea ce a fost descoperit de raportul AIEA în Iran.

Bazându-se pe informaţii 'credibile' conform cărora Teheranul lucrează la fabricarea armei atomice, raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), dat publicităţii săptămâna trecută, a exprimat 'serioase îngrijorări' în ceea ce priveşte programul nuclear iranian.

"Cred că există o îngrijorare majoră care va fi exprimată astăzi în legătură cu ce a fost descoperit de raportul AIEA (...) Va fi exprimată o îngrijorare reală. Trebuie să decidem ce este nevoie să facem pentru a transmite clar că acest lucru (n.r. - obiectivul militar al programului nuclear iranian) este total inacceptabil", a declarat Ashton.

În cazul Siriei, Catherine Ashton a subliniat nevoia unei cooperări strânse cu Liga Arabă pentru a se încerca obținerea unei rezoluţii, mai ales după ce organizația a decis sâmbătă excluderea Siriei şi a cerut retragerea ambasadorilor statelor arabe acreditaţi la Damasc.

"Secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a fost în contact cu secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, pentru a-i cere ajutor şi consiliere în legătură cu ce se poate face pentru a-i proteja pe civili. Este important să lucrăm împreună îndeaproape pentru a găsi căi de a sprijini ONG-urile de la faţa locului", a adăugat şefa diplomaţiei europene, informează Agerpres.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-01

TAGURI: Catherine Ashton, Iran, nuclear, UEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cinci morți după ce un elicopter s-a prăbușit în Marea Caspică Un elicopter al unei societăți iraniene de foraj petrolier s-a prăbușit duminică în Marea... 27 Noi 2016 | (1)
Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Iran. Mai mulţi morţi şi răniţi Două trenuri de pasageri s-au ciocnit, vineri, în provincia iraniană Semnan (centru-nord), în... 25 Noi 2016 | (0)