2018-07-22 09:40


Proiectile şi muniţie, la marginea unei localităţii din judeţul Călăraşi

 |  10:56
Proiectile şi muniţie, la marginea unei localităţii din judeţul Călăraşi

Un cetăţean din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi, a descoperit mai multe proiectile explozive şi elemente de muniţie în timp ce căuta fier vechi pe un teren viran situat la marginea localităţii. Pirotehniştii au sosit în zonă pentru a transporta proiectilele şi muniţia într-un loc sigur.

Cetăţeanul care a descoperit proiectilele explozive şi elementele de muniţie ar fi încercat să taie cu un flex unul dintre proiectile, au susţinut mai mulţi martori din localitate. Deşi proiectilul a explodat, cetăţeanul a reuşit să fugă în timp util şi nu a suferit vătămări corporale.

Au fost descoperite opt proiectile şi şapte elemente de muniţie. Dintre cele opt proiectile, două sunt de calibrul 152 mm, trei cumulative de 55 mm, unul exploziv de 52 mm, unul exploziv de 122 mm şi unul exploziv de 100 mm. Toate cele şapte elemente de muniţie sunt de calibrul 120 mm, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonier major Ovidiu Tătăranu. Asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul proiectilelor şi elementelor de muniţie a fost efectuată de o echipă de specialişti pirotehnişti care a sosit la faţa locului. Acestea urmează să fie distruse, fiind momentan depozitate în condiţii de siguranţă, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-06-20

TAGURI: proiectil, Călăraşi, muniţie,

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova