2017-01-24 07:04


Propunere în cazul câinilor comunitari: Eutanasierea celor nerevendicaţi şapte zile

 |  17:01
Propunere în cazul câinilor comunitari: Eutanasierea celor nerevendicaţi şapte zile
PrimarulSucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că legislaţia în domeniul câinilorcomunitari trebuie modificată, apreciind că ar putea fi implementat sistemul pecare l-a întâlnit în Franţa, unde un câine nerevendicat timp de şapte zile esteeutanasiat.

Lungua spus, într-o conferinţă de presă, că situaţia câinilor comunitari nu poate fisoluţionată în baza actualei legislaţii, arătând că sunt zone în municipiu undeseara locuitorii sunt terorizaţi de haite întregi de câini.

"Degeabasterilizăm sute de câini pentru că aceştia ajung din nou în stradă", aspus primarul.

Elcare a subliniat că se înregistrează şi un "trafic" de câini întrelocalităţi, fiind aduşi în oraş câini care au fost adunaţi din alte oraşe.

"Iubescanimalele, dar mai mult preţuiesc oamenii", a spus Ion Lungu, careconsideră că în cazul câinilor comunitari ar putea fi implementat sistemul pecare l-a întâlnit în Franţa, unde un câine nerevendicat timp de şapte zile esteeutanasiat.

Ela arătat că în România se tergiversează prea mult adoptarea unor măsuri care săsoluţioneze problema câinilor comunitari.

Primarula mai declarat că, în prezent, adăpostul de câini administrat de municipalitateeste plin, fiind introduşi aproximativ o mie de câini în acest adăpost, iar pestrăzi se estimează că sunt aproximativ 1.500 de câini comunitari.

IonLungu a mai spus că, potrivit unui sondaj efectuat în cursul lunii ianuarie, înmunicipiul Suceava, problema câinilor comunitari se află în primele cinci carenecesită o rezolvare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image