2017-01-22 01:46

ULTIMA ORA


Prostituatele, cerşetorii şi contravenienţii vor îngriji câinii comunitari

 |  14:30
Prostituatele, cerşetorii şi contravenienţii vor îngriji câinii comunitari
Prostituatele,cerşetorii, persoanele condamnate pentru neplata unor amenzi contravenţionalepentru deranjarea liniştii publice, parcare neregulamentară sau alte contravenţiivor îngriji câinii comunitari din Adăpostul Odăi şi vor vor curăţa spaţiileverzi din parcuri, spitale şi şcoli.

Deciziaaparţine Consiliului Local al Sectorului 1 şi va fi aplicată începând desăptămâna viitoare, informează, joi, autoritatea de sector.

"Lanivelul Sectorului 1 există mii de amenzi neachitate, aplicate unor persoanecare fie nu au respectat regulile de circulaţie, fie liniştea şi ordineapublică sau curăţenia în spaţiile publice. Nu mai vorbesc despre sancţiuniaplicate în cazul cerşetoriei, prostituţiei, sau în cazul celor care folosescdomeniul public, aşa zişii «parcangii», pentru a încasa diverse taxe. Împotrivaacestor persoane ne vom îndrepta în instanţă şi, în urma sentinţeijudecătoreşti, vomobliga aceşti contravenienţi la muncă în folosul comunităţii",a declarat Iosif Bălan, directorul general adjunct al Poliţiei Locale Sector 1,citat în comunicat.

Potrivithotărârii iniţiate de primarul Andrei Chiliman, obligaţia de a presta oactivitate neremunerată se aplică numai persoanelor fizice condamnate de oinstanţă fie pentru neplata amenzilor, fie pentru alte tipuri de contravenţii,care au domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1.

Lasolicitarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, PoliţiaLocală a Sectorului 1 va transmite în scris, pentru fiecare caz în parte,natura activităţilor ce pot fi prestate de către persoana condamnată, înSectorul 1.

Astfel,prostituatele,parcangiii, cerşetorii, dar şi persoanele care acumulează mai multe amenzipentru nerespectarea unor reguli de circulaţie, a liniştii şi ordinii publiceor nu menţin curăţenia în spaţiile publice, vor îngriji câinii comunitari din Adăpostul Odăi, vorcurăţa spaţiile verzi din parcuri sau din jurul blocurilor, vor face curăţenieîn spitale, şcoli sau alte unităţi din subordinea Primăriei Sectorului 1 substricta supraveghere a Poliţiei Locale.

Primelepersoane vizate sunt cele care au acumulat mai mult de două amenzi pentrucontravenţii privind menţinerea curăţeniei în spaţiile publice: cei care aulăsat în urma lor gunoaie la picnicuri, în parcuri sau care nu au curăţattrotuarele de dejecţiile animalelor de companie.

Numărulde ore de muncă în folosul comunităţii va fi decis numai de către instanţă,Poliţia Locală având obligaţia să stabilească conţinutul activităţii ce urmeazăsă fie prestată de persoana condamnată, condiţiile în care acesta executăsancţiunea, precum şi programul de lucru.

Hotărâreavine în sprijinul aplicării Legii 155/2010 - a Poliţiei Locale, a Codului Penalşi a Codului de Procedură Penală privind obligaţia persoanei condamnate sauminorului de a presta o activitate neremunerată într-o instituţie de interespublic; a Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2.355/2008 pentru aprobareaProcedurii privind supravegherea executării obligaţiei persoanei condamnate sauminorului de a presta o activitate neremunerată într-o instituţie de interespublic impusă de către instanţa de judecată; precum şi a Protocolului - Cadrude Colaborare nr. 12284/13.07.2009 încheiat între Poliţia Locală a Sectorului 1şi Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image