2017-01-21 17:39

ULTIMA ORA


Protest al pensionarilor militari în Bucureşti: 2.000 de persoane au plecat în marş spre sediul Guvernului

 |  12:33
Protest al pensionarilor militari în Bucureşti: 2.000 de persoane au plecat în marş spre sediul Guvernului

Aproape 2.000 depensionari militari au plecat în marş de la Academia Militară spre sediulGuvernului, nemulţumiţi de recalcularea pensiilor lor şi de modificările aduseCodului Muncii.

Potrivit jandarmilor,la protestul din Capitală organizat de Sindicatul Cadrelor MilitareDisponibilizate participă aproximativ 2.000 de persoane.

Protestatarii s-auadunat în Piaţa Eroilor, în faţa Academiei Militare, de unde, la ora 11.00, auplecat în marş pe traseul Bulevardul Eroilor - strada Ştirbei Voda - CaleaVictoriei - strada Rosetti - Bulevardul Magheru - Piaţa Victoriei. Marşul va fiurmat de un miting în Piaţa Victoriei, între orele 13.30 şi 16.00.

Circulaţia în Capitalăva fi restricţionată în timpul marşului pensionarilor militari, pe traseul pecare vor merge aceştia, respectiv Bulevardul Eroilor, strada Ştirbei Vodă,Calea Victoriei, strada Rosetti, Bulevardul Magheru, Bulevardul LascărCatargiu, Piaţa Victoriei, pe Şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi PiaţaVictoriei, dar şi pe străzile ce se intersectează cu traseul de deplasare almanifestanţilor. Şi în Piaţa Victoriei va fi restricţionat traficul, în timpulmitingului pensionarilor militari.

Pensionarii militariafiliaţi Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate sunt nemulţumiţi derecalcularea pensiilor şi de modificările aduse Codului Muncii.

La protestul organizatde Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate participă pensionari militaridin Capitală şi din mai multe judeţe.

ReprezentanţiiSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate susţin că Guvernul Boc a impusîn ultimii doi ani legi care limitează drastic drepturile a milioane decetăţeni. Aceştia îi cer preşedintelui Traian Băsescu să intervină în favoareaputerii judecătoreşti şi a Legislativului, împotriva Executivului.

Pensionarii militariau protestat şi în 24 ianuarie în Capitală, dar şi la prefecturile din ţară. Atunci, aproximativ o mie de pensionari militari auparticipat la un marş de protest, cerând Guvernului, MAI, MApN şi SRI săoprească recalcularea pensiilor lor. Unii pensionari militari din MapN şi dinSRI anunţau atunci că se desolidarizează de acţiunile SCMD şi nu participă laprotestele organizate de acest sindicat.

Guvernul a aprobat, lafinalul lunii ianuarie, OUG 1/2011 care reglementează metodologia derecalculare a pensiilor militare, care stabileşte că procesul de recalculare apensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe bazaveniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul acestui an şi căinstituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziula 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensiiadeverinţele privind veniturile obţinute de militari.

Decizia de a emiteordonanţa a fost luată după ce Curtea Constituţională a declarat caneconstituţională hotărârea privind recalcularea tuturor pensiilor din apărare,ordine publică şi siguranţă naţională.

În urmă cu aproximativdouă săptămâni, peste 600 de pensionari militari au depus la Curtea de ApelBucureşti o acţiune de suspendare a OUG 1/2011 privind pensiile din sistemul deapărare, termenul fixat de instanţă fiind 23 martie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANI HACITIN
09 Mar 2011

asa e,armata a fost buna din cele mai vechi timpuri,militarii si-au data viata pe campurile de batalii,au fost folositi la toate muncile grele in timpul comunismului,mai actual participa la actiuni internationale unde unii i-si pierd viata,legile au fost facute in acest context,inclusiv legea pensiilor nr.164,iar acum vin unii si spun ca nu ne mai trebuie armata,jos cu cei care au lucrat in armata ca si asa nu mai sunt buni la nimic! da.trebuie spus rusine celor de la putere care gandesc asa si vor eliminarea sau diminuarea unor drepturi castigate cu greu!nu cred ca din aceste declaratii politice negative cei de la putere vor castiga voturi! o sa vedem la toamna! cei din armata ar trebuii sa aiba un cuvant de spus!

Adauga un comentariu

Random image