2017-01-23 12:39


Protest al profesorilor la un grup şcolar din Dâmboviţa

 |  13:39
Protest al profesorilor la un grup şcolar din Dâmboviţa

Mai mulţi profesori ai Grupului Şcolar Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa protestează, miercuri, în faţă unităţii şcolare, nemulţumiţi că sunt plătiţi cu ora şi reclamând că unele cadre didactice ar fi fost favorizate de conducerea şcolii atunci când s-a făcut încadrarea.

Două profesoare de la Grupul Şcolar Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa au leşinat în timpul protestului, primind îngrijiri medicale la faţa locului, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, la protest participă 16 cadre didactice, iar celor două femei cărora li s-a făcut rău li se acordă îngrijiri medicale, la faţa locului aflându-se două ambulanţe.

Potrivit lt. col. Viorel Matei de la IJJ Dâmboviţa, nu au fost înregistrate alte incidente în timpul protestului.

La ora transmiterii acestei ştiri protestul cadrelor didactice era în desfăşurare, la unitatea de învăţământ fiind aşteptaţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, pentru rezolvarea situaţiei.

Potrivit reprezentanţilor ISJ, directoarea şcolii, reclamată de către protestatari că i-ar favoriza pe unii profesori, a făcut obiectul unui dosar penal, a fost suspendată din funcţie, iar în prezent a fost reîncadrată pe post după ce s-a decis neînceperea urmăririi penale în cazul său.

"Am luat legătură cu profesorii în cauză şi mi-au transmis că sunt nemulţumiţi de plata cu ora, de cuantumul acesteia şi de modificările operate de către directoarea şcolii. În ceea ce o priveşte pe directoarea şcolii, Ionica Chiţescu, în anul şcolar trecut aceasta făcut obiectul unui dosar penal, într-o cauză reclamată de către Primăria Tărtăşeşti, iar ulterior noi am decis să o suspendăm din funcţie până la finalizarea cercetărilor. Acum am primit în scris înştiinţarea de la organele de cercetare că doamna directoare a primit neînceperea urmăririi penale, motiv pentru care a fost repusă în funcţie. Nu a fost semnată încă decizia de revenire pe funcţie, deoarece a fost o perioadă scurtă în care doamna profesor Elena Manolescu, inspectorul şcolar general, a ieşit la pensie, iar domnul profesor Sorin Ion a fost numit pe această funcţie. Aceasta este însă o chestiune pur administrativă, deciziile doamnei director de la Grupul Şcolar Tărtăşeşti sunt valabile, dânsa a revenit pe funcţie", a declarat, miercuri, inspectorul şcolar adjunct al ISJ Dâmboviţa, Iulian Brezeanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image