2017-01-17 15:13

ULTIMA ORA


Protest împotriva construirii unui crematoriu uman

 |  10:12
Protest împotriva construirii unui crematoriu uman

Peste de 300 de oameni din comuna bihorenă Oşorhei au blocat miercuri seară DN 1, pentru aproape o oră. Aceștia au protestat faţă de construirea unui crematoriu uman în satul lor.

Protestatarii au umplut curtea primăriei şi drumul din faţa acesteia, după ce proprietarul viitorului crematoriu a încercat fără succes să-i convingă. Oamenii s-au revoltat, mai ales că nimeni din Primărie nu a vrut să le răspundă și au strâns semnături împotriva unei asemenea investiţii.

"Domnule, la noi vor să facă un crematoriu, dar noi nu suntem de acord cu aşa ceva. Noi nu suntem făcuţi pentru ars suntem făcuţi pentru pământ", a declarat un localnic. ,,Să cadă tot praful de om mort pe ardeiul meu, în grădina mea?", s-a întrebat retoric un alt sătean.

"Dacă Mediul şi Sanepidul dau aviz pentru acest crematoriu, eu ca şi primărie, trebuie să le dau autorizaţie de construcţie", a explicat Ioan Pop, primarul din Oşorhei.

Revolta localnicilor a încetat după 40 de minute, timp în care pe DN1 cozile maşinilor s-au întins pe sute de metri, potrivit realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-24

TAGURI: Oşorhei, protest, crematoriuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image