2017-01-22 05:47

ULTIMA ORA


Protest la Facultatea de Istorie din Bucureşti

 |  07:29
Protest la Facultatea de Istorie din Bucureşti

Un amfiteatru din clădirea Facultăţii de Istorie din Bucureşti a fost ocupat joi seara de mai mulți studenți. Aceștia au dorit să protesteze contra bugetului mic acordat Educaţiei anul viitor, cerând şi rediscutarea sistemului de la Bologna.

"Au fost chemate brigăzi de jandarmi care au dat, efectiv, studenţii afară în stradă", au susţinut câțiva dintre protestatari.

În condițiile în care tinerii au semnat un angajament fiecare că nu vor distruge nimic în clădire,

Rectoratul și-ar fi dat acordul ca aceștia, vreo 60 la număr, să rămână peste noapte în sediu. Rectorul Universităţii Bucureşti, Ioan Pânzaru, a discutat cu studenţii joi seara și ar fi încercat să le minimalizeze protestul.

În sediul facultăţii s-ar fi aflat la început circa 250 de studenţi care vroiau să protesteze contra bugetului mic acordat Educaţiei anul viitor, cerând şi rediscutarea sistemului de la Bologna, conform istoricului Mihai Bumbeş de la Miliţia Spirituală.

"Oamenii sunt timoraţi, au fost percheziţionaţi la intrare, li s-a cerut CNP-ul, le-au fost verificate genţile, intrările în facultate au fost închise, acum am mai rămas 100 de oameni. La ora 21.00, gardienii au ordin să ne evacueze cu forţa", a explicat Bumbeş, potrivit .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-08

TAGURI: protest, istorie, BucureștiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image