2016-12-11 04:31

ULTIMA ORA


Protest la Jean Monnet după demiterea conducerii

 |  12:58
Protest la Jean Monnet după demiterea conducerii

Zeci de elevi de la Jean Monnet se află în curtea liceului, protestând împotriva măsurii de demitere a conducerii instituţiei de învăţământ. Directorii liceului s-au prezentat, în această dimineaţă, la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, unde au fost înştiinţaţi oficial de hotărârea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu de a-i demite.

la Liceul "Jean Monnet" indică numeroase nereguli, începând cu registrele privind evidenţele şedinţelor Consiliului de administraţie, unde apar situaţii în care cei care decid sunt diferiţi de cei care au participat la întrunire, aprobarea de transfer a elevilor, care se bazează pe decizii aleatorii, lipsa proiectelor privind combaterea violenţei, gestionarea situaţiei de criză.

Număr mare de absenţi

De asemenea, rezultatele controlului au arătat lipsa unei comisii şi a unor strategii pentru , în condiţiile în care elevii Liceului "Jean Monnet" au un număr mare de absenţe nemotivate, neexistând un plan pentru reducerea acestui fenomen. Alte nereguli semnalate de corpul de control au fost şedinţele la care figurau unii profesori, dar semnau alţii, şedinţe validate fără cvorum, dosare de transfer ale elevilor incomplete, absenţe nesancţionate şi nesemnalate părinţilor.

În urma controlului, ministerul a decis demiterea întregii conduceri a liceului, dar şi monitorizarea acitivtăţii acestuia timp de un an de zile. Cadrele didactice vizate au anunţat că vor contesta decizia ministerului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: liceu, jean- monnet, ancheta, minister, viol, absente, demitereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
05 Dec 2011

Inclin sa cred ca dreptatea e de partea ministrului daca afirmatiile despre nereguli sunt adevarate.E cred timpul sa iesim din nenorocitul ,,lasa ca merge si asa".O parte din disciplina necesara societatii trebuie invatata in scoala si trebuie sa porneasca de la disciplina profesionala a profesorilor.Si asta e valabil si in alte sectoare ale societatii. O zi buna
AMES
05 Dec 2011

Cred ca este o masura corecta. NU este posibil ca elevii sa aibe asemenea comportari, iar profesorii sa fie asa de ingaduitori. Disciplina trebuie readusa in activitatea SCOLILOR.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Nouă taxă pentru fermierii români Taxă pentru fermieri, stabilită prin ordin de ministru de Ministerul agriculturii și cel al... 08 Dec 2016 | (0)
Iar ne facem de rușinea lumii: unul din trei români e de acord cu violul! Unul din trei români spun că violul este justificabil dacă victima a consumat alcool sau droguri... 02 Dec 2016 | (3)