2017-01-19 11:21

ULTIMA ORA


Protest la minele din Paroşeni şi Lonea

 |  10:49
Protest la minele din Paroşeni şi Lonea

Un număr de 41 de mineri s-au blocat în subteran la Mina Paroşeni, după ce au lucrat în schimbul de noapte, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de lucru. De asemenea, ortacii care ar fi trebuit să intre schimbul întâi la Mina Lonea din Valea Jiului au refuzat să intre în subteran.

Minerii din schimbul întâi care ar fi trebuit să intre în subteran la ora 6.00 au refuzat să meargă la lucru, reclamând că ministrul Economiei nu a respectat un protocol semnat în 17 ianuarie cu sindicaliştii. "Oamenii sunt adunaţi în sala de pontaj şi nu vor să intre în subteran. Sunt nemulţumiţi că protocolul pe care l-am semnat cu ministrul Economiei în urmă cu două săptămâni nu este respectat, iar forurile de decizie din Capitală nu dau semne că vor să rezolve problemele existente în mineritul Văii Jiului", a afirmat liderul de sindicat de la Mina Lonea, Tiberiu Cozma.

Cu toate că "soluţiile nu se află în Valea Jiului, la CNH, ci la Ministerul Economiei", sindicatele din minerit şi conducerea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) negociază în aceste zile tocmai pentru a găsi rezolvarea pentru nemulţumirile oamenilor.

De asemenea, cei 41 de mineri de la Mina Paroşeni, din în schimbul de noapte, au refuzat să mai iasă la suprafață la ora 7.00 și s-au blocat în subteran.

Nemulţumirile oamenilor sunt foarte mari şi aceştia şi-au pierdut răbdarea, a subliniat Laszlo Domokos, liderul sindical de la Paroşeni.

Marţi, până noaptea târziu, sindicaliştii şi conducerea CNH au discutat fără să identifice soluţii la nemulţumirile oamenilor. Negocierile dintre cele două părţi vor continua şi miercuri.

Printre revendicările minerilor se numără un preţ mai mare pe gigacalorie, angajări de forţă de muncă tânără, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi reaşezarea grilei de salarizare în funcţie de actualele reglementări, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Paroşeni, Lonea, protest, mineriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image