2017-01-20 22:17

ULTIMA ORA


Protest spontan al profesorilor în Teleorman

 |  11:32
Protest spontan al profesorilor în Teleorman

În urma unui protest spontan al profesorilor, luni dimineaţă, cursurile în mai multe şcoli din Teleorman au fost suspendate, iar elevii au fost trimiși acasă. Cadrele didactice sunt nemulţumite că nu şi-au mai primit salariile de aproape trei luni.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber din Învăţământ Teleorman, Ioan Predescu, s-a ajuns în situaţia în care dascălii sunt victime colaterale, iar limita suportabilităţii a fost depăşită. Cadrele didactice din Teleorman nu şi-au mai primit salariile de peste două luni, cu toate că, potrivit articolului 39 din Codul muncii, salariaţii au dreptul la salarizare pentru munca depusă, a subliniat acesta.

Constantin Amarie, inspectorul general şcolar al judeţului Teleorman, a declarat ca a fost informat, luni, despre declanşarea unui protest spontan, însă a precizat că măsura este gravă, pentru că nu este înscrisă în lege. Acesta a cerut reluarea cursurilor, pentru faptul că pot să apară situaţii grave dacă elevii nu sunt supravegheaţi.

Suspendarea plăţilor către şcoli a dus și la oprirea căldurii în unităţile de învăţământ, astfel că elevii sunt nevoiţi să înveţe în frig.

Cadrele didactice de la Colegiul Naţional Unirea, Liceul Teoretic "Marin Preda" şi Şcoala Generală cu clasele I-VIII nr. 2 din Turnu Măgurele, precum şi de la Şcoala din comuna Salcia au încetat activitatea, începând din 21 noiembrie, din cauză că nu şi-au primit salariile pe ultimele luni, dar şi pentru că sistarea plăţilor a dus la oprirea furnizării de agent termic, potrivit preşedintelui executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

"Federaţia Sindicatelor din Învăţământ «Spiru Haret» cere imperativ reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) să intervină, în regim de urgenţă, pentru rezolvarea acestor probleme deosebit de grave care afectează atât salariaţii din învăţământ, cât şi elevii şi părinţii. Precizăm faptul că întreaga responsabilitate pentru situaţia existentă se datorează indiferenţei cu care Guvernul şi reprezentanţii acestuia în teritoriu tratează sistemul de învăţământ şi pe beneficiarii acestuia", precizează un comunicat al federaţiei, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-21

TAGURI: profesori, protest, TeleormanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image