2019-01-22 21:04


Protest spontan în faţa CN Poşta Română, sindicaliştii nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

 |  14:08
Protest spontan în faţa CN Poşta Română, sindicaliştii nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

Aproximativ30 de lideri ai sindicatelor poştaşilor din ţară protestează, joi, în faţaCompaniei Naţionale Poşta Română, faţă de problemele angajaţilor din sectorcare nu au mai primit majorări salariale în ultimii trei ani şi care lucreazăîn condiţii improprii.

Protestul,care este unul spontan, a fost declanşat în urma deciziei de joi a ConsiliuluiConsultativ al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii. În timpulConsiliului s-a analizat situaţia financiară a Companiei Naţionale PoştaRomână.

Companiade Poşta se îndreaptă către faliment din cauza incompetenţei la nivelulmanagementului, susţin liderii sindicali.

Eiacuză conducerea companiei că în condiţiile în care salariile angajaţilor nus-au majorat în ultimii trei ani, au fost numiţi pe criterii politice o sută dedirectori, care la rândul lor, au angajat alte 200 de persoane în clasa maximăde salarizare.

Activitateapoştală se desfăşoară extrem de dificil, peste 30% dintre oficiile poştale şiagenţiile de poşta funcţionând fără căldură şi peste 10% fără apă potabilă şigrupuri sanitare, a declarat, joi, liderul Federaţiei Sindicatelor Poştaşilor,Matei Brătianu.

Potrivitacestuia, în majoritatea oficiilor şi agenţiilor, angajaţii contribuie cu câte15-25 lei lunar, din banii proprii, pentru a achiziţiona combustibili,rechizite, consumabile şi imprimate necesare desfăşurării activităţii.

Pichetulde joi va dura o oră, dar acţiunea va continua în zilele următoare în fiecarejudeţ. Sindicaliştii au în vedere şi organizarea unui miting de amploare înBucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...