2018-12-10 04:23


Protestatarii din Madrid, evacuați în urma violențelor

 |  09:58
Protestatarii din Madrid, evacuați în urma violențelor

Autoritățile spaniole au evacuat Puerta del Sol, zonă care a fost închisă complet în ultimele ore ale zilei de miercuri, datorită ciocnirilor cu protestatarii marşului laicităţii. În urma violențelelor șase persoane au fost arestate în noaptea de miercuri spre joi, iar şapte ușor rănite.

Ciocnirile au izbucnit între poliţişti şi manifestanţii împotriva Papei după ce forţele de ordine au reţinut un protestatar care încerca să îi atace cu sticle. Participanţii la marşul apărătorilor laicităţii au fost întâmpinaţi în Puerta del Sol de un număr însemnat de pelerini. Aceştia din urmă au blocat intrarea manifestanţilor în piaţă, şi pentru o vreme, cele două tabere au fost separate doar de un subţire cordon de poliţie, lăsând loc unei adevărate confruntări de sloganuri.

Autorităţile au decis evacuarea din Puerta del Sol şi atunci au avut loc confruntări violente între manifestanţi şi poliţie, soldate cu şase persoane arestate şi şapte răniţi uşor, asistaţi de serviciile de urgenţă, informează Agerpres.

Manifestanţii au fost împinşi către străzile din apropierea pieţei, unde o parte dintre ei au rămas concentraţi pentru un timp, scandând lozinci critice faţă de poliţie. Spre sfârşitul serii, scutierii au îndepărtat din Puerta del Sol şi ultimii manifestanţi, luând poziţii în mai multe zone din piaţă. Situaţia s-a liniştit în primele ore ale dimineţii, iar ulterior, poliţia a deschis din nou toate străzile care duc spre Puerta del Sol, permiţând accesul unor grupuri de pelerini - deşi aici au rămas câteva furgonete ale poliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...