2017-01-18 19:45

ULTIMA ORA


Proteste în Columbia faţă de violenţele comise împotriva prostituatelor

 |  08:37

Proteste faţă de violenţele comise împotriva prostituatelor, dar şi a femeilor în general, au fost organizate sâmbătă în circa zece oraşe din Columbia, printre care capitala Bogota, Medellin sau Cali, precum şi în insula turistică San Andres de pe coasta Caraibelor.

Alături de prostituate, femei provenite din toate clasele sociale, printre care studente şi membre ale asociaţiilor de apărare a homosexualilor, au defilat, unele la bustul gol, cântând şi strigând sloganuri. 'Respect, asta cerem', au strigat în cor prostituatele în timpul protestelor.

Marşurile au ca scop să facă auzită vocea acestor femei 'care trăiesc un infern şi sunt nevoite să tacă deoarece într-un mod sau altul sunt culpabilizate', a declarat o manifestantă în portul Baranquilla.

În urma unei mişcări declanşate în aprilie 2011 de afirmaţiile sexiste ale unui poliţist canadian, care a declarat că, 'pentru a nu mai fi victime, femeile trebuie să evite să se îmbrace ca nişte prostituate', circa 40 de marşuri similare au avut loc deja în întreaga lume, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-02

TAGURI: prostituate, proteste, ColumbiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image