2018-12-14 19:09


Proteste sociale în Israel

 |  17:17
Proteste sociale în Israel

Mişcarea de contestare socială continuă în Israel. După manifestaţiile de sâmbătă, aproximativ 150.000 de angajaţi ai municipalităţii sunt în grevă de o zi luni, potrivit Le Monde.

Aproximativ 24.000 de israelieni au anunţat că nu se vor duce la muncă, potrivit mass-media care nu fost în măsură să confirme dacă această iniţiativă a fost pusă în aplicare. Acest apel la grevă survine după ce, cu o zi înainte, Benyamin Netanyahu a promis aplicarea de reforme. În deschiderea consiliului de miniştri, de duminică 31 iulie, premierul a anunţat că va numi o “echipă interministerială însărcinată cu prezentarea unui plan pentru a mai uşura din povara economică ce apasă pe umerii cetăţenilor” potrivit unui comunicat oficial. De la jumătatea lunii iulie, manifestanţii care denunţă creşterea nestăpânită a preţurilor locuinţelor s-au instalat în sute de corturi de-a lungul Bulevardului Rothschild, într-un cartier de lux din Tel Aviv. Mişcarea s-a extins apoi şi în alte oraşe. Mişcarea care exprimă starea de nemulţumire a tinerilor şi a clasei de mijloc ar fi sprijinită de peste 80 % dintre israelieni, potrivit unui sondaj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIUS
16 Aug 2011

Daca vorcontinua protestele ,riscul pentru Israel este unul major ,tinind seama de conflictul din regiune si contextul economic mondial.
Random imageUltimele stiri


loading...