2016-12-07 12:43

ULTIMA ORA


Protestele au continuat pentru a opta zi consecutiv

 |  10:16
Protestele au continuat pentru a opta zi consecutiv

Sute de manifestanți au cerut, vineri, în a opta zi de proteste, demisia şefului statului, a actualei puteri şi alegeri anticipate, evenimentele desfăşurându-se pașnic, fără a se înregistra noi incidente. Numărul protestatarilor a crescut odată cu sosirea unei coloane de aproximativ 200 de studenţi şi a circa 300 de profesori care pichetaseră iniţial sediul MECTS.

Câteva sute de oameni au participat la manifestaţia de vineri seară de la Bucureşti, pe esplanada de la Teatrul Naţional şi pe partea opusă, la fântâna de la Arhitectură. Protestatarii dotați cu bannere, pancarte, portavoci, steaguri tricolore, scandând lozinci critice la adresa clasei politice şi în principal împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc şi unora dintre membrii Guvernului, au înfruntat ploaia mocănească pentru a-şi manifesta nemulţumirile.

Pe pancarte se putea citi:"Baconschi dialoghează, studenţii protestează", "De ce minţiţi, studenţii nu-s plătiţi", "Român, pierdut preşedinte, declarat nul". La sosirea în Piaţa Universităţii studenţii au fost întâmpinaţi cu aplauze de restul manifestanţilor printre care se aflau şi dascălii care protestaseră în faţa ministerului. 

Mesajele utilizatorilor de Twitter cu referire la proteste puteau fi citite la dimensiuni uriaşe de participanţii la miting, după ce site-ul de socializare a fost proiectat pe zidul Arhitecturii.

Participanții au suflat în trompete şi fluiere, au discutat între ei și s-au fotografiat scandând lozinci consacrate sau născocite pe moment: "Nepăsarea şi hoţia conduc România", "Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă în poartă", "Vrem alegeri anticipate", "Guvern provizoriu", "Nu mai staţi acasă, vouă nu vă pasă?"

De asemenea, în mai multe localităţi din ţară - Arad, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Braşov, Cluj şi Sfântu Gheorghe, la Bistriţa, Târgu Jiu, Bacău, Slatina, Galaţi, Iaşi, Tulcea şi Reşiţa, oamenii au scandat din nou lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, dar au avut şi revendicări de natură socială - locuri de muncă şi revenirea la salariile de până în iunie 2010. Lozinci împotriva primarilor şi autorităţilor judeţene au putut fi auzite în anumite orașe.

Agenţiile internaţionale de presă au relatat pe larg că guvernul român depune eforturi să ţină în frâu escaladarea mişcării şi că, în timp ce opoziţia a încercat să obţină capital politic din aceste mobilizări, protestatarii s-au ţinut departe de orice afiliere politică. La fel ca în Spania şi Grecia, protestatarii s-au focalizat asupra demisiei preşedintelui şi organizării alegerilor anticipate, precizează presa internațională, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ALECA
21 Ian 2012

DUCETI-VA ACASA OAMENI BUNI! NU VA INCANTATI CA USL VA VA SUSTINE, NU VA MAI FACE NIMIC PENTRU VOI DUPA CE II VOTATI! OPOZITIA PUNE PAIE PE FOC!
ALINA
21 Ian 2012

In a 9-a zis sigur nu mai ies in strada ca nu mai au PSD-istii bani de dat :))
TEO
21 Ian 2012

USL vrea doar haos in tara asta, pentru ca altfel nu pot castiga alegerile in mod corect! De unde se deziceau de participarea la proteste, acum aduc autocare cu manifestanti si instiga la violenta in direct la tv!
EUGEN
21 Ian 2012

Multi acum traiesc cu impresia ca daca sunt cativa protestatari in piata, trebuie sa inceteze toata activitatea in tara, sa nu mai mearga la munca nimeni. Nu faceti ca USL, sa stati si sa bateti campii toata ziua, iar apoi sa cereti pomana.
MAVERICK777
21 Ian 2012

Cei de la USL vor doar escaladarea violentelor, acesta e modul comunist de a actiona! Acesta este crezul comunist, sa ne transformam intr-o tara de milogi si asistati sociali, in loc sa incurajam performanta si meritocratia.
ANDREI MARCU
21 Ian 2012

Este greu sa numesti revolutie ceea ce se intampla afara. Sunt cateva mii de oameni, din care 80% sunt fie platiti, fie membrii de partid. Asa ca nu mai vreau sa aud de marea revolutie usl-ista, ca nu se intampla mai nimic.
MENUMORUT
21 Ian 2012

Cereti voi acum anticipate, dar sa va vad cand or fi anticipate si se va crea instabilitate economica. Sa vad atunci USL de unde va da pensii si salarii!
LASCU03
21 Ian 2012

Demisia lui Traian Basescu nu este o solutie pentru Romania, este poate doar o solutie pentru dorinta de putere a USL. Nu vindeti tara comunistilor!
EUSTACHE
21 Ian 2012

Mi-e jena de ideea pe care o au USL-isti despre cum se face politica intr-o tara. Ei nu stiu ce inseamna sa fii in opozitie, sa vii cu alternative. Nu stiu decat sa critice orice actiune a PDL si sa jigneasca pe toata lumea!
DEMENTOR
21 Ian 2012

Oameni buni, ganditi inainte sa actionati! Sa nu cadeti in capcana intinsa de acesti pseudo-politicieni de la USL, care nu vor altceva decat sa ne ia voturile.
MANIAK
21 Ian 2012

Mai au bani astia de la USL sa plateasca? Parca se dadeau saraci...

Adauga un comentariu

Random image