2017-01-23 22:58


Protestele continuă în Capitală

 |  07:39
Protestele continuă în Capitală

Protestele îndreptate împotriva clasei politice în general, a preşedintelui, a premierului şi a partidului de guvernământ au continuat și în a douăsprezecea zi. Singurul incident apărut la manifestația de marţi a fost blocarea Bulevardului Magheru pentru câteva minute, fără a se înregistra violenţe.

Traficul pe Bulevardul Magheru a fost blocat de aproximativ 30 de tineri care au ocupat pentru câteva minute trecerea de pietoni de la Sala Dalles. Aceștia fluturau un banner pe care scria "Mesaj către Curtea Constituţională: Anticipate, nu comasate; Nu fiţi asasinii democraţiei". Traficul rutier a fost perturbat pentru scurt timp, jandarmii reușind să-i împingă pe trotuar pe protestatarii care strigau "Libertate" şi "Anticipate, nu comasate".

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Marius Militaru, un protestatar a fost ridicat din zona Teatrului Naţional şi dus la secţia 4 de poliţie, după ce asupra lui a fost găsit un cuţit.

Marți seară, în jurul orei 20:00, circa o mie de oameni protestau în Piaţa Universităţii, fiind împărţiţi în două grupuri, unii la fântâna de la Arhitectură şi alţii pe treptele Teatrului Naţional.

Suporterii unor echipe de fotbal numărau aproape jumătate dintre manifestanți, aproximativ 300 – 400.  Aceștia odată ajunşi în piaţă, în jurul orei 19.00, şi-au desfăşurat bannerele şi au pornit câteva portavoci mai puternice decât cele folosite de protestatarii din imediata lor apropiere. Pe bannerele acestora se putea citi mesaje precum "Suporteri, nu infractori", "Paşnici, apolitici, uniţi" sau "România pentru România".

La sosirea suporterilor câteva grupe de jandarmi echipaţi cu protecţii de corp, căşti, bastoane, scuturi sau tuburi de gaze lacrimongene au apărut în zona fântânii, rămânând totuşi la o distanţă rezonabilă faţă de grupul de ultraşi.

Tinerii, care s-au aflat aproape seară de seară în ultimele zile în Piaţa Universităţii, nu s-au amestecat cu suporterii veniţi pentru a doua oară în mod organizat şi asumat în piaţă. Cele două grupuri au rămas distinct delimitate.

Față de zilele precedente, protestul de marţi s-a încheiat mai devreme şi din cauza vremii.

Ploaia a început odată cu lăsarea serii, iar apoi s-a transformat în ninsoare, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-21

TAGURI: proteste, Piața_Universității, suporteriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image