2017-01-19 21:27

ULTIMA ORA


Protestele continuă în Maroc fără islamişti

 |  07:33
Protestele continuă în Maroc fără islamişti

Mii de persoane au participat duminică la un protest, la Casablanca, pentru a revendica reforme democratice profunde. Pentru prima dată, la miting nu au participat şi reprezentanţi ai mişcării islamiste "Justiţie şi Binefacere", una dintre cele mai importante în Maroc.

În cartierul popular Hay Mohammadi din Casablanca au manifestat între 4.000 şi 5.000 de persoane."Manifestăm pentru a spune că lupta va continua, în pofida retragerii organizaţiilor politice, indiferent că sunt islamiste sau de alt fel", a explicat Hamza Mahfoud, din cadrul Mişcării 20 februarie.

Islamiştii mişcării Justiţie şi Binefacere s-au retras recent din cadrul acţiunilor de contestare organizate de la începutul anului de tinerii care susţin democraţia.

Interzisă, dar tolerată de către autorităţile marocane, încă de la începutul protestelor, în cadrul "primăverii arabe", Justiţie şi Binefacere a aderat la Mişcarea 20 februarie, dar "din cauza atacurilor", susținătorii acesteia au decis să se retragă în decembrie.

Față de Casablanca, numărul manifestanţilor de la Rabat a fost estimat între 300 şi 500 de persoane.

Deși noul conducător al guvernului marocan, islamistul moderat Abdelilah Benkirane, a cărui formaţiune a câştigat alegerile legislative, a invitat Mişcarea 20 februarie la dialog, protestele încă continuă, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-20

TAGURI: Maroc, islamiști, protesteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image