2017-01-21 10:36

ULTIMA ORA


Protestele din Egipt continuă după violenţele din Port Said

 |  14:46
Protestele din Egipt continuă după violenţele din Port Said

Mulţimi de oameni se adună în centrul capitalei Egiptului după ce tensiunile rezultate în urma violenţelor de miercuri seară din oraşul Port Said sunt pe punctul de a „pune în pericol revoluţia egipteană”, potrivit preşedintelui camerei inferioare a Parlamentului, Mohamed Saad al-Katani.

Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional după moartea a 74 de persoane în urma ciocnirilor violente dintre suporterii echipelor al-Masry şi al-Ahly, de miercuri seara. Guvernul interimar şi parlamentul Egiptului s-au reunit în şedinţe de urgenţă pentru a preveni răspândirea violenţelor.

Mai mulţi suporteri ai formaţiei al-Ahly au ridicat baricade şi au blocat piaţa Tahrir, simbolul revoluţiei împotriva fostului regim condus de Hosni Mubarak, răsturnat anul trecut. Protestatarii îşi manifestă nemulţumirea faţă de gestionarea forţelor de ordine a incidentelor în urma cărora a avut loc cel mai mare dezastru din istoria fotbalului egiptean.

Sediul Ministerului de Interne din Cairo este vizat pentru a fi pichetat de mulţimea de protestatari, în timp ce forţele de ordine se află în stare de alertă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: violente Egipt, manisfestatie Cairo, suporteri Al-Ahly, ciocniri violente EgiptComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image