2018-12-17 04:48


Protestele din Madrid au continuat vineri seara

 |  13:16
Protestele din Madrid au continuat vineri seara

Protestele în Madrid au continuat și vineri seara. Câteva mii de persoane și-au exprimat indignarea faţă de costurile ridicate ale vizitei papale în Spania, dar şi faţă de violența forțelor de ordine. 

Aproape 5.000 de manifestanţi au protestat pentru a treia seară consecutiv, scandând „Acesta nu este tineretul Papei" şi „Nu violenţei poliţiei", ei dispersându-se, în grupuri mici, în cursul nopţii, relatează Mediafax.

La o distanță de câteva sute de metri, sute de mii de pelerini care participă la Zilele Mondiale ale Tineretului s-au adunat în jurul Papei Benedict al XIV-lea, care a condus o ceremonie a Drumului Crucii. Spre sfîrșitul serii, manifestanţii, în majoritate membri ai mişcării „îndignaţilor", au fost nevoiţi să renunţe la intenţia de a ajunge în piaţa Puerta de Sol, blocată de poliţie.

Protestatarii susțin că nu se poate justifica costul exorbitant al evenimentului în contextul în care ţara s-a adâncit în recesiune. Vizita Suveranului Pontif costă bugetul spaniol în jur de 50 de milioane de euro. Această sumă nu include asigurarea securităţii de către forţele de ordine, care ar putea creşte bugetul la 100 de milioane de euro.

Spania are cea mai mare rată a şomajului dintre ţările industrializate (20,89%). Tinerii sunt în special cei afectaţi, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse în intervalul 16-24 de ani înregistrându-se o rată a şomajului de 46,1%. Frustrările crizei economice au scos, astfel, tinerii în stradă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...