2016-12-09 06:02

ULTIMA ORA


Protestele dintr-un sat din China iau amploare

 |  16:33
Protestele dintr-un sat din China iau amploare

Un protest local dintr-un sat din China a căpătat o amploare deosebită în ultimele zile, după ce locuitorii din Wukan continuă să manifeste împotriva exproprierilor efectuate de autorităţi de mai bine de trei luni. Sătenii reclamă că oficialii corupţi le-au luat proprietăţile cu forţa, fără a plăti compensaţii rezonabile.

Manifestaţiile au căpătat o turnură violentă după ce unul dintre protestatari, reţinut de poliţie săptămâna trecută, a murit în arestul forţelor de ordine, informează BBC. Sătenii din Wukan cer ajutorul guvernului împotriva „oficialilor corupţi” şi cer poliţiei să returneze cadavrul lui Xue Jinbo, săteanul care a încetat din viaţă subit în cea de-a treia zi de arest.

Între timp, autorităţile însărcinate cu cenzura mediului online au aplicat restricţii asupra căutărilor care vizează cuvântul „Wukan” pe site-urile web sau pe reţelele de socializare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-14

TAGURI: protest China, protest Wukan, China, Xue JinboComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Facebook ar lucra la o „unealtă” de cenzură „made in China” Compania Facebook ar lucra la o unealtă capabilă să cenzureze conținutul publicat pe rețeaua... 23 Noi 2016 | (0)
Două cutremure puternice în vestul Chinei Două cutremure de suprafață, cu magnitudini de 5,2, respectiv 6,5 grade, au avut loc vineri în... 25 Noi 2016 | (0)