2017-01-18 20:43

ULTIMA ORA


Protestele în Piaţa Universităţii și în ţară au continuat la minus 15 grade

 |  07:45
Protestele în Piaţa Universităţii și în ţară au continuat la minus 15 grade

Protestele antiprezidenţiale şi antiguvernamentale din Piaţa Universităţii şi din ţară au continuat luni în ciuda temperaturilor scăzute. Zeci de manifestanţi au strigat lozinci şi au afişat pancarte, arătându-şi nemulţumirea faţă de actualul regim.

Nu au avut loc incidente şi deşi mitingul nu este autorizat, jandarmii au fost la faţa locului pentru a asigura liniştea şi ordinea publică, au declarat, luni seara, oficiali ai Jandarmeriei.

Foarte puţini sindicalişti s-au încumetat să îndure frigul de afară, cu toate că primarul general al Capitalei a autorizat mai multe dintre protestele acestora. Nici lozincile pe care manifestanţii le-au strigat nu au mai fost la fel de ''colorate'' ca în primele zile. Oamenii s-au rezumat la cele deja consacrate - ''Jos Băsescu'', Jos Guvernul'', ''Jos puterea''.  La fel ca în Capitală, protestele au continuat şi în restul ţării, iar numărul manifestanţilor s-a redus simţitor.

Circa 30 de persoane au protestat la Alexandria, iar la Ploieşti aproximativ 30 de revoluţionari au cerut organizarea de alegeri anticipate.

La Slatina şi Caracal protestele au fost reluate în cursul după-amiezii, când aproximativ 200 de manifestanţi, în marea lor majoritate pensionari, și-au declarat nemulțumirea față de o posibila majorare a pensiilor cu 5%.  

Aproximativ 60 de protestatari au solicitat autorizaţie la Reşiţa pentru continuarea manifestărilor până pe data de 15 februarie şi au făcut apel la unitate. 

La Bistriţa-Năsăud, în de-a 16-a zi de proteste, circa 60 de persoane s-au adunat luni în faţa Prefecturii pentru a manifesta, chiar dacă afară erau minus şapte grade Celsius.

Din rândul protestatarilor au făcut parte medici, avocaţi, scriitori, pensionari şi lideri sindicali care nu s-au arătat deranjaţi de faptul că îşi strigă lozincile zi de zi în faţa unei instituţii goale. Aceștia au declarat că sunt decişi să continue protestul şi marţi, de la ora 17,00. 

La Sibiu, manifestanții au mărşăluit timp de trei ore, luni seara, pe principalele bulevarde ale oraşului, la minus 14 grade Celsius, scandând lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale, dar şi împotriva FMI-ului. Aceștia au susținut ideea unui guvern alcătuit din tehnocraţi, singura garanţie a unor alegeri corecte.  Asociaţia revoluţionarilor Sibiu Decembrie 89, care a organizat mitingul autorizat de la Primărie, dorește să prelungească protestele până pe 7 februarie, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-29

TAGURI: proteste, antiprezidențial, antiguvernamental, Piața_UniversitățiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image