2019-02-21 01:54


PSD: Deciziile Curţii Constituţionale dezamăgesc milioane de români

 |  16:35
PSD: Deciziile Curţii Constituţionale dezamăgesc milioane de români

PSD îşi exprimădezamăgirea cu privire la deciziile luate marţi de Curtea Constituţională, princare Legea bugetului, Legea unitară a salarizării, Legea cadru a salarizării siLegea de adoptare a OUG 50 privind creditele populaţiei au fost declarate cafiind în acord cu Legea fundamentală.

"Aceste deciziinu ar fi trebuit să aibă valenţă politică. Prin aceste decizii,nu opoziţia este cea care a pierdut o luptă cu puterea, la arbitrajul CurţiiConstituţionale, ci milioanele de români care vor fi afectaţi de actelenormative în discuţie", se arată într-un comunicat al PSD remis, marţi,agenţiei MEDIAFAX.

În opinia social-democraţilor, este vorba de "leginedrepte cu românii şi cu necesităţile acestora din momentul de faţă".

PSD susţine că adoptarea acestor legi a fost forţată decătre actuala putere într-o manieră care confirmă totalul dezinteres alpartidelor din coaliţia de guvernare şi al preşedintelui României faţă denecesitatea dezbaterii politice şi a dialogului social.

"Într-un interval de timp extrem de scurt au fostadoptate, prin angajarea răspunderii Guvernului, acte normative care vorinfluenţa viaţa a milioane de români pe zeci de ani de acum încolo. Doarîntr-un stat în care mecanismele democratice sunt dispreţuite este posibil aşaceva, fără dezbatere publică reală, fără dialog cu partenerii sociali, fărărespectarea celor care nu au, pentru moment, majoritate parlamentară. Dinpăcate, România se confruntă la acest moment cu o putere care, la toatenivelurile sale, dispreţuieşte profund democraţia", se mai arată încomunicat.

PSD susţine că această atitudine a puterii este cea care aîmpins Curtea Constituţională în postura de a arbitra excesiv problemele îndezbatere publică, în locul rezolvării acestora pe calea dialogul politic şisocial refuzat de toate partidele de la guvernare şi de preşedintele României.

Partidul Social Democrat îşi ia angajamentul ca, în momentulpreluării guvernării, să modifice şi legea salarizării unitare şi legeapensiilor, pentru a limita efectele lor negative din prezent. România arenevoie de o Lege a salarizării, la fel cum are nevoie şi de o Lege a pensiilor- declarată şi aceasta, recent, ca fiind constituţională. Aceste legi nu pot fiînsă realizate pornind de la principiul conform căruia trebuie să îi distrugăpe majoritatea celor vizaţi de prevederile lor, precizează PSD.

Social-democraţii adaugă că "sub minciuna unei aşa-zisereforme se ascunde batjocorirea a milioane de salariaţi, de pensionari, defamilii care cu greu îşi mai pot plăti creditele, oameni care nu vor uitaniciodată cât de jos au putut ajunge proprii lor guvernanţi".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-07-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...