2017-01-18 03:45

ULTIMA ORA


PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii pe Codul Muncii

 |  13:36
PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii pe Codul Muncii

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că PSD şi PNL vor depune moţiune decenzură dacă Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe Codul Muncii.

Pontaa afirmat, înaintea unei întâlniri între lideri ai Uniunii Social Liberale şireprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, că PSD şi PNL vor depune moţiunede cenzură dacă Guvernul va promova Codul Muncii prin angajarea răspunderii înParlament.

"EmilBoc nu ştiu în ce calitate vorbeşte, înţeleg că va fi dat afară de la serviciuşi lui nici măcar nu i se aplică Codul Muncii. Ceea ce ar trebui noi să facemeste un Cod al Muncii care să protejeze şi angajatorul, dar să îi protejeze şipe angajaţi. Nu suntem într-o ţară bananieră în care angajatul să fie un simplusclav pe plantaţie. Boc nu are de unde să ştie lucrul acesta pentru că el,săracul, este depăşit de situaţie", a declarat preşedintele PSD.

Întrebatdacă PSD şi PNL îşi fac calcule cu privire la şansele de reuşită ale moţiuniide cenzură, Ponta a răspuns: "Nu am făcut calcule. O să depunem moţiune,nu facem calcule".

PremierulEmil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarearăspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că vor avea locconsultări şi cu grupurile parlamentare. Premierul a avut, luni după-amiază, oîntâlnire cu deputaţii minorităţilor naţionale, iar marţi dimineaţă cuparlamentarii UDMR şi UNPR. La ora 14.00, premierul se va întâlni cu grupurileparlamentare reunite ale PDL.

Ela mai declarat, luni, că în perioada următoare va menţine şi continua dialogulcu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont deamendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderiiGuvernului pe Codul Muncii.

EmilBoc a precizat că în urma acestor consultări Guvernul va lua decizia finală înprivinţa asumării răspunderii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image