2017-01-17 13:03

ULTIMA ORA


PSD solicită demiterea directorului Tarom, acuzându-l de management defectuos

 |  14:51
PSD solicită demiterea directorului Tarom, acuzându-l de management defectuos

Purtătorulde cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a solicitat, joi, într-oconferinţă de presă, demiterea directorului general al Tarom, Ruxandra Brutaru,pe care a acuzat-o de management defectuos.

SenatorulPSD a afirmat că privatizarea Tarom, agreată de statul român printr-unmemorandum încheiat în mai 2000 cu Banca Mondială şi semnat de ministrulTransporturilor de atunci, Traian Băsescu, a fost oprită de Cabinetul Năstase,care a adus compania în câştig.

Vasilescua acuzat că, în ultimul an, Tarom a înregistrat pierderi de 100 de milioane dedolari.

Eaa afirmat că directorul general al companiei, Ruxandra Brutaru, a condusdefectuos Tarom.

Pelângă managamentul defectuos, Vasilescu a acuzat-o pe Brutaru şi de"sabotarea" companiei în favoarea altor operatori.

SenatorulPSD a solicitat ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, o anchetă asupramanagementului Tarom şi demiterea Ruxandrei Brutaru.

Bugetulrectificat pe 2010 al Tarom prevede o creştere a profitului de peste 2,7 orifaţă de varianta iniţială, de la 19,8 milioane lei la 53,56 milioane lei,potrivit unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de MinisterulTransporturilor.

Companiaa transportat în primele şapte luni ale anului trecut 1,12 milioane depasageri, în creştere cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, cândtraficul a fost de 898.211 de persoane.

Pentruacest an, Tarom vrea să aibă profit zero, relevă un alt proiect de hotărâre deguvern elaborat de ministerul de resort.

Înprimăvara anului trecut, Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar alTarom, a majorat cu 63,96 milioane lei capitalul social al companiei detransport aerian, de la 1,974 miliarde de lei la 2,038 miliarde de lei, pentrurambursarea unor credite, plata dobânzilor şi comisioanelor aferente.

Astfel,Tarom a emis 25,58 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei petitlu.

Înurma operaţiunii, Ministerul Transporturilor a ajuns să deţină 96,95% dinacţiunile Tarom, restul titlurilor revenind Aeroportului Internaţional HenriCoandă Otopeni (1,6%), Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian(1,36%) şi Societăţii de Investiţii Financiare Muntenia (0,09%).

FondulMonetar Internaţional a solicitat Guvernului să includă pe lista societăţilorpentru care vor fi scoase la vânzare pachete minoritare de acţiuni şi companiaTarom, obligaţie care va fi introdusă în viitorul acord încheiat cu instituţiafinanciară, au declarat, miercuri, surse oficiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image