2018-12-11 09:20


PSD vrea să contracteze un credit pentru a cumpăra sediul din Kiseleff

 |  14:01
PSD vrea să contracteze un credit pentru a cumpăra sediul din Kiseleff
Surse din conducerea PSD au declarat,luni, că partidul a început procedurile către RA-APPS pentru achiziţionareasediului din şoseaua Kiseleff, estimat la aproape un milion de euro, una dintresoluţii putând fi contractarea unui credit.

Surselecitate au arătat că PSD a reuşit să stingă datoriile pe care le-a înregistratla Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, astfelîncât au iniţiat la RA-APPPS procedurile pentru cumpărarea clădirii în care seaflă sediul central al partidului.

Valoareade inventar comunicată de RA-APPS este de aproape 30 miliarde de lei, la carese adaugă TVA, astfel că valoarea de achiziţie a imobilului este de peste 37miliarde lei, adică în jur de 900.000 euro.

Potrivitsurselor citate, una din soluţiile luate din calcul de către conducerea PSDeste contractarea unui credit sau a unui leasing de la una din băncilecomerciale, social-democraţii fiind acoperiţi, ca solvabilitate, de sumele intrateanual în cont de la bugetul de stat, ca partid parlamentar.

Aceleaşisurse au arătat că PSD plăteşte acum aproape 8.000 de euro lunar chirie laRA-APPS, calculele pentru cumpărarea sediului pornind de la varianta unuicredit cu rata lunară în jur de 10.000 euro.

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a confirmat, luni, că social-democraţii intenţionează săcontracteze un credit la o bancă pentru a putea achiziţiona de la RA-APPSimobilul din Şoseaua Kiseleff nr. 10, în care se află sediul central alformaţiunii.

Întrebat dejurnalişti dacă PSD vrea să contracteze un credit pentru achiziţionareaimobilului din Kiseleff, Ponta a confirmat, precizând că are şi mandatulComitetului Executiv în acest scop.

Ponta amenţionat că durata de rambursare a creditului este "relativ pe termenscurt" şi a adăugat că valoarea acestuia depinde de evaluarea asupraimobilului, pe care o va face banca respectivă.

"Eraabsolut necesar. Este sediul nostru de mulţi ani, cunoscut de toată lumea.(...) Aş vrea să las, când nu voi mai fi preşedinte, nu doar un partidmodernizat şi la putere, ci şi un partid care are un sediu", a afirmat el.

Ponta aprecizat că PSD va încerca să obţină o rată a creditului care să se încadrezeîn alocaţia de la bugetul de stat, ca partid parlamentar.

De asemenea,el a menţionat că orice membru de partid poate contribui la cumpărareasediului, cu o donaţie de cel mult 5.000 lei.

"Nuvrem să avem acţionari la sediul PSD", a motivat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...