2018-12-14 19:10


Putin acuză SUA că parazitează economia mondială

 |  11:56
Putin acuză SUA că parazitează economia mondială

Premierul rus Vladimir Putin a acuzat luni Statele Unite că “parazitează” economia mondială cu datoria pe care au acumulat-o, relatează AFP.

“Ţara trăieşte pe credit, dincolo de mijloacele de care dispun şi apasă economia mondială cu o parte a datoriei acumulate. Parazitează economia mondială folosindu-se de monopolul dolarului”, a afirmat premierul rus în timpul unei reuniuni cu o mişcare de tineret favorabilă partidului la putere în Rusia.

Compromisul in extremis la care a ajuns duminică SUA cu privire la ridicarea plafonului datoriei americane şi care nu a fost încă aprobat de Congres “nu face decât să amâne luarea de decizii necesare rezolvării problemei de fond”, a adăugat premierul rus, salutând cu toate acestea “responsabilitatea” Washingtonului care a evitat falimentul de ţară. Potrivit acestuia, economia americană este unul dintre motoarele economiei mondiale, iar dacă are vreo slăbiciune, atunci lucrurile nu au cum să decurgă bine.

“În rezervele financiare ale unor state, printre care Rusia şi China, se află o parte importantă de dolari, dar problema nu este acolo, problema este că întreaga economie (a acestor state) ar putea fi zdruncinată”, a declarat Putin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...