2018-12-10 16:15


Putin doreşte o uniune între Rusia şi Belarus

 |  08:53
Putin doreşte o uniune între Rusia şi Belarus

Premierul rus a declarat, luni, că este în favoarea unei uniuni între cele două state, amintind de epoca sovietică. Vladimir Putin a adaugat că la acest proiect se poate alatura şi Osetia de Sud, informează AFP.

“Este un vis care poate deveni realitate. Totul va depinde de voinţa populaţiei din Belarus”, a afirmat premierul rus, în cadrul unei tabere a tineretului pro – Kremlin. Declaraţiile oficialului rus intervin intr-o perioadă dificilă pentru Belarus, care se confruntă cu cea mai gravă criză financiară de la obţinerea independenţei faţă de Rusia. Economiştii l-au acuzat pe Aleksandr Lukasenko, preşedintele Belarusului, pentru lipsa unui plan anti-criză şi a măsurilor care să oprească căderea liberă a statului pe care il conduce.

Lukasenko ţine foarte mult la suveranitatea statului Belarus, dar este forţat să vânda Rusiei o serie de elemente cheie din industria ţării, pentru a adopta un plan de salvare economică. “În afară de divergenţele economice pe care le-am avut, Aleksandr Lukasenko a urmat o politică de apropiere faţă de Rusia”, a adăugat Putin. 

Premierul rus s-a pronunţat şi în favoarea unei uniuni cu regiunea georgiana, Osetia de Sud, în cazul în care nu există opoziţie din partea cetăţenilor. “Viitorul acestui plan depinde de cetăţenii Osetiei de Sud. Poziţia Rusiei este fermă în acest caz – când Georgia a declanşat acţiunile armate, am sprijinit Osetia de Sud”, a spus Putin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...