2017-01-19 19:13

ULTIMA ORA


Putin primeşte varianta chineză a Nobelului pentru Pace

 |  19:16
Putin primeşte varianta chineză a Nobelului pentru Pace

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a primit „Premiul Păcii Confucius” din partea unui grup de academicieni chinezi, scrie AFP. Acesta reprezintă un echivalent chinez pentru Premiul Nobel pentru Pace, inaugurat ca o coincidenţă în 2010, atunci când dizidentul Liu Xiaobo a primit premiul din partea Academiei Nobel.

Alegerea lui Vladimir Putin survine cu puţine luni înainte ca acesta să participe la un scrutin prezidenţial despre care se crede că-l va câştiga fără probleme, iar Beijingul doreşte să aibă în noul preşedinte rus un partener de încredere pe parcursul celor două mandate pe care acesta se preconizează că le va obţine.

În altă ordine de idei, ambasada Rusiei de la Beijing a părut luată prin surprindere de anunţ, în condiţiile în care nu a putut oferi un răspuns imediat la alegerea făcută de academicienii chinezi. Nici anul trecut, premiul oferit fostului vicepreşedinte al Taiwanului, Lien Chan, nu a fost anunţat în timp util, astfel că acesta a fost ridicat de o tânără al cărei nume nu a fost dat publicităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image