2018-07-17 23:40


Rachetă cu capacitate nucleară, testată de Pakistan

 |  10:52
Rachetă cu capacitate nucleară, testată de Pakistan

Autorităţile de la Islamabad au anunţat marţi al cincilea test cu o rachetă cu rază scurtă de acţiune, capabilă să transporte încărcături nucleare, din ultimele şase săptămâni. Testul a fost efectuat de Pakistan în contextul în care rivala sa India a lansat pentru prima dată, în aprilie, un tir cu o rachetă cu rază lungă de acţiune, care are capacitate nucleară.

În ultimii ani, Pakistanul a testat deja de mai multe ori racheta de croazieră Hatf VII, cu o rază de acţiune de 700 km. Racheta, 'cu o manevrabilitate excelentă, care zboară la o altitudine joasă şi a cărei traiectorie urmăreşte relieful terenului', poate transporta un focos nuclear, se precizează într-un comunicat al armatei pakistaneze.

De la data 25 aprilie, la cinci zile după ce India a anunţat testarea pentru prima dată a unei rachete cu rază lungă de acţiune având capacitate nucleară, denumită Agni V, Pakistanul a efectuat cinci teste.

După ce s-au confruntat în trei războaie de la separarea lor de Imperiul Britanic în anul 1947, India şi Pakistanul au obţinut oficial arma nucleară la sfârşitul anilor 1990 şi duc un război al comunicatelor de fiecare dată când efectuează un test.

Deşi New Delhi a suspendat relaţiile cu Islamabadul la sfârşitul lui 2008,  după atacurile coordonate de un comando de militanţi islamişti pakistanezi la Bombay, care au făcut 166 de morţi, India şiPakistanul au relansat în ultimele luni un laborios proces de pace început în 2004, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-06

TAGURI: India, Pakistan, nuclear, rachetă

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova