2017-01-16 20:09

ULTIMA ORA


Radu Graţian Gheţea (ARB): Suprataxarea băncilor este o măsură incorectă

 |  19:30
Radu Graţian Gheţea (ARB): Suprataxarea băncilor este o măsură incorectă

Suprataxarea băncilor, politică pe care Uniunea Europeană se gândeşte să o generalizeze, este o măsură incorectă, a declarat ieri, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, care s-a adresat vicepreşedintelui Comisiei Europene, Antonio Tajani, aflat în vizită în România.

"Comunitatea bancară din România consideră că ar fi incorect pentru bănci să fie suprataxate, în condiţiile în care statul român nu a fost obligat să susţină sistemul bancar românesc prin infuzii de capital sau alte metode, respectiv în sensul ajutorării sistemului bancar. Nu ar fi corect să taxăm băncile care nu au fost susţinute", a spus preşedintele ARB.

Acesta, în calitate de preşedinte al CEC Bank, a cerut ajutorul vicepreşedintelui Comisiei Europene, astfel încât comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, să ia în considerare cererea CEC de majorare a capitalului.

"Statul nu a fost obligat să facă injecţii de fonduri în sistemul bancar, mai mult în încercarea de a capitaliza CEC s-a văzut în situaţia ca DG Competition de la Bruxelles să ne spună că este ajutor de stat. Vă rog să ne facilităţi o discuţie cu domnul Almunia (n r. comisarul european pentru Concurenţă) pentru că noi considerăm că este incorect ca în sistemul bancar românesc, băncile - cu excepţia celei de stat - să îşi crească cu 1,3 miliade de euro capitalul în ultimii trei ani. Singura bancă de stat care nu a putut face acest lucru, considerându-se că este ajutor de stat", a mai precizat preşedintele ARB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image