2018-07-18 06:11


Radu Timiş(ARC): Aştept ca autorităţile sa ia măsuri împotriva patronilor care fac greşeli

 |  15:00
Radu Timiş(ARC): Aştept ca autorităţile sa ia măsuri împotriva patronilor care fac greşeli

Aştept din partea autorităţilor să dea publicităţii numele celor care fac greşeli în industria cărnii, deoarece în caz contrar vor avea de suferit atât sectorul de procesare, cât şi agricultura pe ansamblu, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

'Este prima dată când autorităţile reacţionează pozitiv, şi când anunţă public că sunt probleme în industria cărnii. Cu toate acestea, aştept din partea autorităţilor să dea publicităţii numele celor care fac greşeli, şi - mai mult decât atât - să ia măsuri împotriva patronilor acestor firme. Aştept ca cineva să fie prins pentru că a făcut evaziune fiscală, pentru că nu a respectat lanţul de frig sau pentru că a pus în pericol sănătatea consumatorilor', a afirmat Radu Timiş.

Acesta a precizat că orice gospodărie foloseşte antibiotice în procesul de creştere a animalelor, însă nu este normal ca în momentul sacrificării să se găsească reziduuri de antibiotice în carne.

Autorităţile din Germania au notificat Autoritatea Sanitară Veterinară de la Bucureşti cu privire la existenţa unei cantităţi de carne de curcan provenită din România în care s-au găsit reziduuri de antibiotic, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/, Vladimir Mănăstireanu.

Potrivit acestuia, inspectorii sanitari veterinari au început controlul la ferma de unde provine carnea de curcan.

,,Autorităţile din Germania au transmis o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă. Am început deja controlul la ferma suspicionată. Mergem pe trasabilitate să vedem toate actele şi să prelevăm probe. Rezultatele ferme le vom avea în maxim şapte zile. Nu putem preciza cantitatea de piept de curcan contaminată cu antibiotice întrucât Sistemul Rapid de Alertă interzice acest lucru până la finalizarea controlului şi aflarea rezultatelor', a spus Vladimir Mănăstireanu.

Carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-03-25

TAGURI: Radu Timis, autoritati, greseli

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova