2018-09-23 13:31


Rădulescu (BNR): “Rezerva de aur are doar rol psihologic”

 |  18:39
Rădulescu (BNR): “Rezerva de aur are doar rol psihologic”

Şeful direcţiei audit intern a BNR, Eugen Rădulescu a declarat, marţi, că majorarea rezervei de aur, dorită de preşedintele Băsescu nu e neapărat o măsură economică benefică. “Până la urmă, cât înseamnă aurul acesta pe care îl avem în momentul de faţă? Undeva pe la 3 miliarde de euro, în condiţiile în care rezerva noastră este de peste 30 de miliarde de euro, deci e o mică porţiune. Poate fi un factor de stabilitate sau securitate. Aurul are un rol mai ales când eşti într-o situaţie mai puţin avantajoasă, cum este cea a României în momentul de faţă. Are un rol psihologic, de securitate suplimentară, altminteri, însă, nu aduce un randament ridicat. Este bun la momente grele", a explicat Rădulescu. Directorul din cadrul BNR a mai amintit că un proces de extracţie durează mulţi ani şi nu se poate şti dacă peste 5-7 ani valoarea aurului va fi destul de mare încât să merite investiţia. BNR nu şi-a mai majorat rezerva de multă vreme, iar atunci când o face, cumpără aur la preţul pieţei, dat fiind că minele din România s-au închis din cauza randamentului mic: exploatarea costa de 7 ori mai mult decât preţul de piaţă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, la TVR, că aurul care s-ar obţine din deschiderea exploatării de la Roşia Montană ar avea BNR pentru majorarea rezervelor. El şi-a exprimat speranţa ca acestea să crească de la 103 tone în prezent la la peste 200 în următorii ani, explicând datoria sa de şef al statului este de a-şi "pune ţara în siguranţă", dat fiind că toate monedele au în prezent probleme de stabilitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


CATALIN
09 Sep 2011

Zice domnul Radudescu ca aurul "nu aduce un randament ridicat".Stimabile domn Radulescu ori minti or nu stii sa socotesti.In ultimii doi ani valoarea aurului a crescut cu 80% si valutele au pirdut oficial 3%.Adica o persoana care a cumpatat 1kg de aur in urma cu doi ani are de doua ori mai multi bani decat o persoana care a tinut aceeasi cantitate in valuta.Daca Romania cumpara aur in urma cu doi ani cu cei 20 miliarde azi am fi avut azi 45 de miliarde rezerva si banca nationala cea mai solida din Europa(sau ne-ar fi demolat americanii).Aurul este singurul" activ" care nu are risc de contrapartida si constituie unicul "ban" ,unica moneda pe care nimeni nu o poate fabrica dupa bunul plac .Restul (dolari,euro ,yen,lire,) hartiute colorate a caror criza lasa pe multi in saracie.Criza asa-zis financiara este criza monedelor(fiat) de sistem fractionar care nu au la baza valori reale.
Random image



Ultimele stiri










Apa Nova

loading...