2017-01-19 09:12

ULTIMA ORA


Raed Arafat: Până la sfârşitul anului vom avea SMURD în toată România

 |  15:53
Raed Arafat: Până la sfârşitul anului vom avea SMURD în toată România
Până lasfârşitul lui 2011 vor exista servicii SMURD în toate judeţele României, înprezent fiind făcute demersuri pentru realizarea acestora în ultimele şasejudeţe, printre care Sălaj, Covasna, Tulcea şi Gorj, a anunţat, vineri,subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Subsecretarulde stat a spus, cu ocazia aniversării a trei ani de existenţă a ServiciuluiMobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti, că pe lângă extindereala nivel naţional al serviciilor SMURD, un alt obiectiv al MinisteruluiSănătăţii vizează suplimentarea echipajelor existente atât în cadrulserviciilor de ambulanţă cât şi ale Serviciului.

"Înprezent există 240 de echipaje SMURD şi intenţionăm suplimentare cu încă 50 deechipaje noi. Cu toate acestea, deficitul este destul de mare, de aproximativ100-200 de echipaje, atât la ambulanţă cât şi la SMURD", a precizat RaedArafat.

De asemenea,în baza contractului-cadru vor fi achiziţionate şase elicoptere uşoaremedicalizate, licitaţia pentru achiziţia acestora urmând să aibă loc în lunaiunie.

Inspectoratulpentru Situaţii de Urgenţă a început achiziţia unor echipamente în premierăpentru accidente nucleare, iar acestea vor exista în fiecare judeţ, avândimportanţă atât în detectarea substanţelor radioactive cât şi în decontaminareazonei, a declarat, cu această ocazie, colonelul Marcel Lucaciu, şeful IGSU.

El aprecizat că este vorba de maşini chimice, biologice, radiologice şi nuclearecare au o componentă importantă în detectarea substanţelor radioactive şidecontaminarea zonelor. Fiecare judeţ va avea o astfel de maşină şi, deasemenea, vor exista şapte laboratoare de specialitate, a precizat Lucaciu.

Cu ocaziaaniversării a trei ani de existenţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimareşi Descarcerare Bucureşti a fost prezentat un scurt bilanţ al evenimentelor lacare au participat echipajele SMURD.

Intervenţiilela care este solicitat SMURD Bucureşti includ toate urgenţele ce pun în pericolimediat viaţa unei persoane, printre care accidente rutiere, explozii,accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stop cardiorespirator,suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi accidente cu victimemultiple.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image