2017-01-24 21:24


Râmnicu Vâlcea, supranumit ''Hackerville'' sau ''Oraşul hackerilor'' în SUA

 |  12:44
Râmnicu Vâlcea, supranumit ''Hackerville'' sau ''Oraşul hackerilor'' în SUA

MunicipiulRâmnicu Vâlcea este subiectul unui articol publicat pe site-ul american deştiri The Atlantic Wire, în care se precizează că, pentru agenţiile de aplicarea legii, acesta este un fel de "Hackerville" sau "Oraşulhackerilor", aici concentrându-se mare parte din criminalitateainformatică.

"Ştiţiacea rudă de departe, de care nu aţi auzit niciodată, din Nigeria, care arenevoie să o împrumutaţi cu vreo 10.000 de dolari? Tipul din Craiglist care îşiva trimite o maşină la un preţ de nimic dacă îi dai un mic avans? Doamna carevrea să-ţi cumpere boxele şi îţi va trimite un avans prin contul tău de PayPal?Aţi cunoscut vreunul din aceste personaje ciudate? Probabil că nu şi probabilcă nici nu locuiesc acolo unde credeţi. Potrivit unui articol de luna aceastadin Wired, o mare parte din reţeaua internaţională de cyber-criminalitate poatefi localizată într-un mic oraş din România, la poalele Alpilor Transilvăneni(sic!). Râmnicu Vâlcea se numeşte şi ştii că ai ajuns acolo când ai dat dedrumul de ţară, mărginit de case dărăpămate cu găini la poartă, care duce la oreprezentanţă Mercedes", începe articolul din The Atlantic Wire.

Jurnalistulcontinuă spunând că, în Râmnicu Vâlcea, banii vin, la propriu, de nicăieri: pestrăzile din centru sunt numai maşini scumpe, conduse de bărbaţi de aproximativ30 de ani, cu lanţuri din aur la gât şi care îşi pun faruri roşii laautoturisme.

Acesta aîntrebat un şofer de taxi dacă astfel de bărbaţi au locuri de muncă bineplătite, moment în care taximetristul a început să râdă şi să simuleze cătastează la un computer: "Fură bani, de pe internet", a explicat el.

Astfel,printre agenţiile de aplicare a legii din întreaga lume, oraşul cu 120.000 delocuitori are porecla "Hackerville", pentru că majoritateainfractorilor de acolo se concentrează pe escrocherii online şi atacuriinformatice. În acest mod, zeci de milioane de dolari au ajuns în zonarespectivă, în ultimii zece ani, ducând la apariţia unor blocuri noi, cluburide noapte şi centre comerciale.

Străzilesunt ticsite de magazine scumpe, multe italieneşti, satisfăcând o cerere bazatăpe venituri ilegale, mai arată The Atlantic Wire. De asemenea, câte o nouăconstrucţie poate fi observată la fiecare colţ de stradă.

"Darceea ce iese cu adevărat în evidenţă în Râmnicu Vâlcea sunt oficiile detransfer de bani. Cel puţin două duzine de oficii Western Union sunt numai înzona a patru străzi din centru. (...) Vă aduceţi aminte de Western Union?Craiglist notează că una din modalităţile de a recunoaşte o tentativă de fraudăauto este "«Plata prin Western Union sau alte modalităţi de transfer debani»", conchide jurnalistul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image