2017-01-18 10:09

ULTIMA ORA


Raportul CE din iulie va arăta dacă România şi Bulgaria pot adera la Schengen în 2011

 |  13:50
Concluziile raportului ComisieiEuropene din iulie pe tema situaţiei din domeniile judiciar şiafaceri interne vor stabili dacă Bulgaria şi România pot adera laSchengen până la sfârşitul anului 2011, afirmă ambasadorul ungarla Sofia, Judith Lang.

"Sper săraportul va avea concluzii favorabile pentru Sofia şi Bucureşti.Posibilitatea aderării la Schengen rămâne deschisă pentru bulgarişi români şi sper că nu va trebui să aşteptăm până în 2012pentru a se întâmpla acest lucru", a subliniat Lang într-uninterviu acordat Deutsche Welle, citat de site-ul Novinite.com.

AmbasadorulUngariei a reamintit că în cadrul Consiliului UE al miniştrilorJustiţiei şi Afacerilor Interne a fost confirmatăpregătirea tehnică a celor două ţări pentru aderarea laSchengen, considerând că este "un rezultat fantastic nu doarpentru România şi Bulgaria, ci şi pentru preşedinţia semestrialădeţinută de Ungaria".

"De aceeasunt foarte optimist că membrii Consiliului vor reanaliza înseptembrie problema aderării Bulgariei şi României la Schengen",adaugă Lang.

Un oficialEuropol declara marţi că extinderea frontierei spaţiului Schengenprin aderarea la termen a Bulgariei şi României este susceptibilăsă încurajeze imigraţia ilegală pe la frontiera greco-turcă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image