2017-01-24 03:08


Rasmussen: Capturarea lui Gaddafi nu reprezintă un obiectiv NATO

 |  10:51
Rasmussen: Capturarea lui Gaddafi nu reprezintă un obiectiv NATO

Potrivit secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, capturarea fostului lider libian nu se înscrie în obiectivele NATO.

În cursul vizitei de joi din Portugalia, Anders Fogh Rasmussen a susținut că: „nu suntem aici pentru a-l captura pe Gaddafi. Singurul nostru obiectiv este de a-i proteja pe civili. Gaddafi nu este obiectivul nostru”. „Vom opera în ţară atât timp cât vor exista civili în pericol”, a adăugat oficialul NATO. Prin urmare NATO va acționa în Libia până ce Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) va avea capacitatea să garanteze securitatea populaţiei, ţinând cont de deciziile Consiliului de Securitate al ONU.

Pe de altă parte, Mahmoud Jibril, unul dintre reprezentantii ai CNT din Libia a avertizat joi, de la Tripoli, că lupta nu este câştigată încă. „În sud anumite localităţi sunt încă sub asediu (de către trupele fidele lui Gaddafi), soarta oraşelor Bani Walid şi a lui Syrte nu este încă hotărâtă şi în pofida acestora unii cred că bătălia este deja câştigată”, a declarat acesta într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-04

TAGURI: NATO, Libia, GaddafiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image