2018-07-20 00:34


Ratingurile subsidiarelor Société Générale, coborâte de Moody's

 |  12:25
Ratingurile subsidiarelor Société Générale, coborâte de Moody's

Ratingurile a cinci subsidiare ale grupului bancar francez Société Générale din Cehia (Komercni Banka), România (BRD - Groupe Société Générale) şi Rusia (Rosbank, DeltaCredit Bank and Rusfinance Bank) au fost coborâte luni de către Moody's Investors Service.

Totodată, agenţia a retrogradat, săptămâna trecută, cu o treaptă, ratingul grupului Société Générale, la 'A2' de la 'A1', cu perspectivă stabilă.

Moody's a coborât nota la 'Baa3' de la de la 'Baa2', cu perspectivă negativă, pentru depozite pe termen lung şi scurt în monedă în cazul BRD - Groupe Société Générale. Pentru depozite în valută, calificativul a fost confirmat la 'Baa3', cu perspectivă negativă. Acţiunea reflectă 'deteriorarea mediului operaţional din România, creşterea rapidă a creditelor neperformante din portofoliul băncii, care este însă echilibrată de punctul de vedere al Moody's privind continuarea angajamentului Société Générale faţă de piaţa românească', potrivit unui comunicat al agenţiei.

Chiar dacă performanţele economiei româneşti se vor îmbunătăţi în următorii ani, ritmurile de creştere vor fi mult mai reduse faţă de nivelurile anterioare crizei financiare mondiale din 2008 (creşteri anuale ale PIB de peste 6%), a apreciat agenţia. Analiştii Moody's au avertizat că situaţia macroeconomică dificilă va afecta sectorul bancar prin cererea scăzută pentru credit, scăderea veniturilor şi deteriorarea calităţii activelor.

Moody's anticipează că profitabilitatea BRD va rămâne sub presiune şi în 2013, în contextul creşterii creditelor neperformante, în conjuncţie cu majorarea rapidă a provizioanelor şi cu avansul anevoios al creditării. Rezervele actuale de capital ale BRD asigură doar o capacitate adecvată de absorbţie a pierderilor, dacă situaţia economică din România se va înrăutăţi dincolo de aşteptările actuale, a menţionat agenţia.

O nouă deteriorare a condiţiilor economice din România, care să conducă la o creştere accelerată a creditelor neperformante, reducerea angajamentului băncii mamă sau presiuni în scădere asupra ratingului de ţară, ar putea pune presiuni în scădere asupra ratingurilor BRD, a avertizat Moody's, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-06

TAGURI: Société_Générale, Moody's, subsidiară

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova