2017-01-16 17:35

ULTIMA ORA


Ratko Mladici, audiat de judecătorii Tribunalului de la Haga: Sunt un om extrem de bolnav

 |  12:37
Ratko Mladici, audiat de judecătorii Tribunalului de la Haga: Sunt un om extrem de bolnav
Fostul lider militar al sârbilor dinBosnia, Ratko Mladici, acuzat de genocid, crime de război şi crime împotrivaumanităţii, a compărut vineri pentru prima dată în faţa Tribunalului PenalInternaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie de la Haga.

Îmbrăcatcu un costum gri şi cămaşă de aceeaşi culoare, Mladici părea slăbit şiîmbătrânit, faţă de bărbatul masiv din anii '90, care purta uniformă militară.

"Sunt generalul Ratko Mladici",a răspuns el judecătorului, care i-a cerut să-şi prezinte identitatea.

"Sunt un om extrem de bolnav, am nevoie de puţin mai multtimp pentru a reflecta la tot ceea ce a spus", a afirmat acuzatul, dupăcitirea drepturilor sale de către grefieră, în cadrul audierii sale iniţiale.

"Amfost expus la un stres foarte important, nu am înţeles decât puţin din tot cetocmai ne-a citit această tânără", a continuat el. "În infirmeriaunităţii de detenţie, mi s-au adus trei dosare, dar nu am citit nimic din toateacestea, nici nu am semnat nimic, eram într-o stare atât de proastă", aadăugat el.

Mladicia refuzat să pledeze vinovat sau nevinovat şi a denunţat "acuzaţiileodioase".

Următoarea audiere a lui Ratko Mladici în faţa Tribunalului PenalInternaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie va avea loc la 4 iulie, a stabilitvineri judecătorul.

Mladicieste vizat de două acuzaţii de genocid, precum şi de persecuţie, exterminare,omucidere, deportare, acte inumane, acte de violenţă, atacuri ilegale împotrivaunor civili şi luare de ostatici, care constituie cinci crime împotrivaumanităţii şi patru crime de război, potrivit actului de acuzare modificat,depus miercuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image