2017-01-21 04:17

ULTIMA ORA


Razie a poliţiei în magazinele etnobotanice din Bucureşti

 |  15:25
Razie a poliţiei în magazinele etnobotanice din Bucureşti
Poliţiştiiantidrog au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o amplă acţiune decontrol a magazinelor care comercializează substanţe psihoactive, pe razaîntregii Capitale, fiind ridicate produse etnobotanice în valoare de peste13.000 de lei, informează Poliţia Română.

"11infracţiuni au fost constatate şi a fost dispusă suspendarea activităţii a douămagazine, în urma unei acţiuni în sistem integrat, derulată în municipiulBucureşti, pentru verificarea magazinelor care comercializează produse cuefecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate",precizează sursa citată.

Totodată,peste 80 de grame de substanţe tip "spice" şi 270 plicuri cu astfelde produse produse au fost ridicate în vederea expertizării.

Înbaza Ordinului Comun al MAI, MFP, MADR, ANSVSA, ANSV şi ANPC, pentruconstituirea echipelor mixte ce vor efectua controale, conform competenţelorlegale, în locurile şi/sau mediile în care se produc, se comercializează, seutilizează sau se consumă substanţe şi/sau produse noi cu efecte psihoactive,dăunătoare sănătătii, altele decât cele reglementate, al Ordinului prefectuluiMunicipiului Bucureşti şi ţinând cont de Planul de măsuri al BCCO Bucureşti -Serviciul Antidrog şi DGPMB, în noaptea de 26 spre 27 februarie, poliţiştiiServiciul Antidrog din cadrul BCCO Bucureşti, împreună cu cei de la Serviciulde Investigare a Fraudelor din DGPMB, au organizat şi executat o acţiunecomplexă pe raza întregii Capitale, efectuând controale la magazinele carecomercializează astfel de substanţe, fiind vizate, în special, cele care suntsituate în apropierea unităţilor de învăţământ.

Laacţiune au participat şi specialişti de la Garda Financiară - SecţiaMunicipiului Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti,Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatulpentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti şi Direcţia pentru Agricultură aMunicipiului Bucureşti.

Întimpul acestei operaţiuni, oamenii legii au controlat 11 magazine, fiindridicate 82,4 grame substanţe tip "spice" şi 273 plicuri cu astfel deproduse, în valoare de 13.650 de lei, precum şi 1.671 lei, bani susceptibili aproveni din vânzarea de plante etnobotanice. Toate substanţele vor fi înaintatela Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR,pentru expertizare.

Deasemenea, au fost constatate 11 infracţiuni, aplicate 13 sancţiunicontravenţionale în valoare de 64.200 de lei, fiind, totodată, suspendatăactivitatea a două magazine.

Încauză, în dosarele penale întocmite de poliţişti, se efectuează cercetăripentru săvârşirea infracţiunilor de "cultivare, producere, fabricare,experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare,vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare,cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de riscşi de mare risc, fără drept", fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2,alin. 1 şi 2, din Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumuluiilicit de droguri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image