2017-01-18 08:10

ULTIMA ORA


Răzvan Lucescu: Şansele de calificare sunt mici. Nu e momentul să vorbesc despre demisie

 |  11:04
Răzvan Lucescu: Şansele de calificare sunt mici. Nu e momentul să vorbesc despre demisie

Selecţionerul RăzvanLucescu a declarat sâmbătă la Sport.ro că şansele naţionalei României de a secalifica la Campionatul European din 2012 sunt mici, după înfrângerea dinmeciul cu Bosnia-Herţegovina, scor 1-2, menţionând, totodată, că nu estemomentul să vorbească despre o eventuală demisie.

"Esteun sentiment de supărare, de frustrare, de tristeţe. Trebuie să analizăm jocul,a fost o primă repriză în care am stat foarte bine în teren, am reuşit săblocăm construcţia adversarului, am marcat, am mai avut două ocazii mari. Lapauză scorul era meritat. După pauză, adversarii au pus presiune foarte mare,au făcut un presing bun şi noi am fost împinşi în jumătatea noastră. Din păcateîn astfel de situaţii, fazele fixe devin decisive. Am pierdut din două goluridin faze fixe", .

Tehnicianul a adăugatcă nu a fost vorba despre o lipsă de atitudine din partea internaţionalilorromâni:

"Nu a fost lipsăde atitudine, de ce-mi pare mie rău este faptul că nu am avut curaj să ţinem deminge în unele momente. Prea repede am căutat să jucăm cu pase lungi şi amîncercat arma contraatacului. Erau situaţii în care era de preferat să avem oposesia mai prelungită. Din această-cauză, foarte multe mingii s-au întors înpartea noastră, noi apărându-ne bine. La un moment dat au fost şi aceste faulturişi ei au marcat având o forţă deosebită".

Întrebat care suntşansele de calificare la Euro-2012, după această înfrângere, Lucescu a spus:"Şansele sunt mici, pentru că nu trebuia să pierdem. Am pierdut, şanselesunt mici".

Tehnicianul a adăugatcă nu este momentul să vorbească despre o eventuală demisie.

Referitor la absenţaunor jucători precum Cristian Chivu şi Cristian Săpunaru, selecţionerul a spus:

"Este incredibilca în ziua jocului să trebuiasă să iei decizii de a rămâne cu ei doi afară,ştii că nu pot juca, jucători de mare valoare, de experienţă foarte mare, darîn fotbal se petrec şi astfel de momente. Cred că Săpunaru va fi pe teren lameciul cu Luxemburg, la Chivu rămâne de văzut. Doi jucători de mare valoare,care evoluează la Inter, la FC Porto, sigur că în momente de presiune şi înmomentele în care adversarul a venit peste noi, ei ar fi dat o siguranţă şi olinişte prin prezenţă, prin atitudine, prin comunicare. Dar astea fac parte dinfotbal".

Lucescu a comentat şideclaraţiile făcute de Chivu privind retragerea, spunând: "Nuinterpretaţi, a spus că va veni un moment în care se va retrage. Oricum, nu emomentul să vorbim despre asta acum. Acum trebuie să strângem rândurile şi săcâştigăm. În această grupă depindem de rezultate".

, sâmbătă,în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), de selecţionata Bosniei-Herţegovina, într-unmeci contând pentru grupa a patra de calificare la Campionatul European din2012, aceasta fiind a doua înfrângere a "tricolorilor" înpreliminarii. Golurile gazdelor au fost marcate de Ibisevici '64 şi Dzeko '83.Pentru România a înscris Marica, în minutul 29.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image