2018-12-10 04:35


Rebelii au pătruns în Tripoli grăbind căderea lui Gaddafi

 |  07:08
Rebelii au pătruns în Tripoli grăbind căderea lui Gaddafi

Insurgenţii libieni au intrat duminică seara în Tripoli, înaintând dinspre partea vestică a capitalei Libiei și ajungănd în Piaţa Verde, locul tradiţional de reuniune a susţinătorilor regimului condus de Gaddafi. Oficialii NATO au declarat că regimul condus de colonel este pe cale de  „a se prăbuşi”. 

Rebelii, veniţi în special pe mare, au desfășurat o ofensivă puternică asupra oraşului Tripoli, considerând că prăbuşirea regimului este o problemă de ore, însă liderul libian, combativ ca întotdeauna, a promis că va rezista şi va ieşi învingător din această luptă.

La întrarea în Tripoli insurgenţii erau aclamaţi de o mulţime de oameni. S-au dat lupte grele în jurul hotelului Rixon, unde sunt cazaţi ziarişti străini. Un responsabil libian cu rang înalt a declarat că aproximativ 376 de persoane au fost ucise, iar alte 1.000 rănite de la începutul ofensivei lansate sâmbătă seara de rebeli împotriva capitalei libiene, bastion al regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi.

Insurgenţii libieni au ajuns în Piaţa Verde, locul tradiţional de reuniune a susţinătorilor regimului condus de colonel, situat în centrul capitalei. O mulţime de oameni entuziasmaţi agitau drapele roşii-negre-verzi, culorile rebeliunii, în timp ce dansau şi scandau „Allah Akbar” (Dumnezeu e mare), trăgând în aer focuri de armă. Aceștia făceau semnul victoriei, dând foc unor portrete ale colonelului Gaddafi şi drapelului verde, simbol al regimului.

„Suntem pe cale de a asista la prăbuşirea regimului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu. „Cu cât mai repede va realiza Gaddafi că nu are nicio posibilitate de a câştiga, cu atât mai bine va fi pentru toată lumea”, a adăugat aceasta, informează Agerpres. „Este limpede că regimul a intrat în ultimul său stadiu”, a subliniat Oana Lungescu. „Vedem oameni care îşi fac bagajele, trei persoane cu rang înalt au trecut de partea celaltă a baricadei în ultimele zile, iar teritoriul aflat sub controlul lui Gaddafi se reduce văzând cu ochii”, a mai spus acesta. Peste 4.000 de ţinte militare au fost avariate sau distruse în ultimele patru luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...