2017-01-21 00:12

ULTIMA ORA


Rechinii hibrizi au apărut în apele Australiei

 |  09:38
Rechinii hibrizi au apărut în apele Australiei

Un număr de 57 de exemplare ale rechinului hibrid au fost descoperite de specialiştii în biologie marină în apele Australiei, pe o lungime de 2.000 k, din provincia Queensland până în New South Wales.

Primul rechin hibrid a fost observat în apele australiene și reprezintă un amestec între rechinul comun şi rechinul australian, două specii înrudite, însă distincte din punct de vedere genetic.

Cercetătorii susțin că acest tip de încrucişare între cele două specii este un semn de adaptare la încălzirea climatică și avertizează că aceste schimbări ar putea face ca rechinii să fie mai puternici.  'Hibridarea i-ar putea permite rechinului să se adapteze la schimbările de mediu, rechinul australian preferând apele tropicale din nordul coastelor, în timp ce rechinul comun se găseşte îndeosebi în apele temperate din sud-estul australian. Este greu să găseşti rechini hibrizi sălbatici şi descoperirea unui număr de 57 pe 2.000 km este cu totul excepţională, arătând că evoluţia este în curs', a explicat dr Jennifer Ovenden, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-08

TAGURI: Australia, rechin, hibridComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image