2018-11-17 04:41


Recompensă de 50 de milioane de dolari pentru arestarea lui Putin

 |  10:48
Recompensă de 50 de milioane de dolari pentru arestarea lui Putin

Magnatul rus Boris Berezovski a propus o recompensă  de 50 de milioane de dolari pentru arestarea lui Vladimir Putin, preşedintele ales al Federaţiei Ruse. Berezovski susţine că cetăţenii ruşi nu trebuie să permită învestirea lui Putin, deoarece preşedintele ales înfăptuieşte 'capturarea violentă a puterii'.

Omul de afaceri, autoexilat din 2001 la Londra, a menţionat, pe blog, că ruşii au toate motivele de a nu permite învestirea lui Vladimir Putin la 7 mai a.c., deoarece acesta înfăptuieşte 'capturarea violentă a puterii', ceea ce intră sub incidenţa articolului 278 din Codul Penal rus (rebeliune armată).

Magnatul rus, care şi-a făcut mea culpa în mai multe articole în presa britanică pentru faptul că a contribuit la venirea lui Putin la putere în 2000, îi îndeamnă pe ruşi la rebeliune, cerându-le să împiedice 'încoronarea' ţarului Vladimir.

Împiedicarea intrării convoiului lui Putin la Kremlin în data de 7 mai nu poate fi pedepsită conform articolului amintit din Codul Penal întrucât reprezintă o acţiune de restabilire a ordinii constituţionale, consideră omul de afaceri, condamnat în Rusia la ani grei de închisoare în mai multe dosare privind deturnări de fonduri.

Indicând că este dispus să plătească o recompensă de 50 de milioane de dolari persoanei care l-ar trimite pe Vladimir Vladimirovici Putin în spatele gratiilor, oligarhul recunoaşte că din motive binecunoscute nu poate lua parte personal la reţinerea preşedintelui rus. Apelul lui Berezovski se referă inclusiv la persoane din anturajul lui Putin - gărzi de corp, funcţionari ai aparatului guvernamental, colaboratori etc.

Oligarhul rus nu a stabilit întâmplător suma respectivă ca recompensă, explicând că tot atât au promis anul trecut rebelii libieni pentru capturarea colonelului Muammar al-Gaddafi, scrie Agerpres.

Îndemnându-l pe procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, să-l recunoască pe Putin drept criminal de stat şi să emită un mandat de arestare împotriva acestuia, Berezovski crede că' ceea ce au putut face oamenii în Libia - răsturnarea tiranului - vor putea face şi ruşii'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-11-10

TAGURI: recompensă, Vladimir_Putin, Boris_Berezovski
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DALIA
25 Apr 2012

Ce curaj are asta sa puna recompensa pe capul unui presedinte!! Fara rusine..Cine a mai pomenit asa ceva?? Oare cum îi vin asa ganduri??
DALIA
25 Apr 2012

Nu e treaba mea dar este revoltator!
ALEX
25 Apr 2012

Berezovski este un super, mega KGB ist :))) da pe youtube un search si vezi cine este Berezovski si ai sa intelegi dc are putere!! :) Omul este blindat de bani si putere, mai ales ca Putin era copilul de casa al lui Berezovski, doar asa a ajuns la conducerea Rusiei...stie cine este Putin, ce poate face, ce gandeste si tot asa...
Random imageUltimele stiri


loading...