2017-01-22 20:32


Rectorul UMF Iaşi, acuzat de ANI

 |  09:49
Rectorul UMF Iaşi, acuzat de ANI

După ce rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte de peste 200.000 lei, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

ANI are dovezi referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Astărăstoae a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, ca urmare a semnării, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui număr de 10 contracte de muncă, respectiv de prestări servicii, în valoare totala de 204.759 lei. Contractele au fost încheiate între Institutul de Medicină Legală Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa', cu propria persoană precum şi cu fiica sa, Daniela Astărăstoae, în cadrul derulării mai multor proiecte cu finanţare europeană.

Pentru perioada 2008 – 2012, Astărăstoae a fost numit în funcţia de rector şi, implicit, ordonator principal de credite al UMF Iaşi. Atât în calitate de reprezentat legal al UMF 'Gr. T. Popa' Iaşi - instituţie publică parteneră în proiect - cât şi în calitate de salariat, în baza unui număr de 4 contracte de muncă, respectiv de prestări servicii, Vasile Astărăstoae a participat, începând cu data de 1 mai 2010, la implementarea a trei proiecte cu finanţare europeană, potrivit ANI.

Încă din 2001, Astărăstoae deține şi funcţia de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi. Astfel, IML Iaşi, reprezentat legal de Astărăstoae în calitate de director, a încheiat 3 contracte civile de prestări servicii cu Daniela Astărăstoae, fiica acestuia, şi 3 contracte cu propria persoană.

În urma conflictului de interese, prejudiciul patrimonial a fost estimat la 204.759 lei.

De asemenea, rectorul UMF Iaşi este anchetat de DNA împreună cu alţi doi directori de la UMF Iaşi fiindcă au trucat o licitaţie cu fonduri europene, în valoare de 1,5 milioane euro.

Astărăstoae este atât rector al UMF 'Gr. T. Popa' din Iaşi, cât și director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-01

TAGURI: Vasile_Astărăstoae, ANI, UMFIașiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

AHU
14 Dec 2011

Dl.Asarastoie este un exeplu tipic de aviditate de putere si megalomanie. Se crede mult mai mult decat este,adica un umil delincvent,un om care ca orice penal vrea bogatie cu orice oret. Dar deosebirea intre el si orice hot din Romania este ca el vrea si stima,ocupa functia de rector,deci educator al studentilor,si sef de colegiu al medicilor. Se amesteca in orice,cica apara poporul,nu si de insusire ilicita de bunuri ale poporului. Un asemenea om trebue sa mearga la lada de gunoi si nu sa conduca colegiul medicilor,adica o institutie care vegheya asupra eticii medicale. Sa-i fie rusine!

Adauga un comentariu

Random image