2017-01-23 04:39


Rectorul UMF Timişoara face plimbări luxoase pe bani publici

 |  09:18
Rectorul UMF Timişoara face plimbări luxoase pe bani publici

Deputatul PDL de Timiş, Iosif Ştefan Drăgulescu, care este și rector la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş”(UMF) din Timişoara își fianațează plimbările şi cazările luxoase, atât pentru el cât și pentru fiica sa, din bugetul instituției.

Acestea se întâmplă chiar dacă Agenţia Naţională pentru Integritate a declarat, în iunie 2011, incopmatibilitatea acestuia de a ocupa în acelaşi timp funcțiile de parlamentar şi rector.

Faptul că Drăgulescu îşi alocă sume din banii publici ai univeristăţii a trezit nemulţumirea altor cadre din UMF Timişoara. Curios este faptul că există și documente oficiale care dovedesc acest lucru.

Drăgulescu, prin funcţia de rector, îşi finanţa zboruri şi cazări luxoase, doar cu propria semnătură. Cererilor de finanţare le lipsesc avizele decanatelor, ale secretariatului ştiinţific, ale Biroului Senatului universitar sau ale departamentului de relaţii internaţionale.

Toate aceste dispoziţii de plată au semnătura voită sau forţată a contabilului-şef.

Numai în perioada 2009 – 2011, Ştefan Drăgulescu şi fiica sa, Denise, s-au plimbat prin Europa şi America de Nord de aproximativ 3075 de euro şi 395 de dolari americani, fără ca aceste sume să reprezinte un total al cheltuelilor.

Până acum nici Curtea de Conturi şi nici alte instituţii de control nu au demarat inspecții la UMF Timişoara, potrivit .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-08

TAGURI: Timișoara, PDL, DrăgulescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image