2018-12-11 02:16


Recursul fostului preşedinte al ANOFM se judecă joi

 |  10:36
Recursul fostului preşedinte al ANOFM se judecă joi

După decizia Tribunalului Bucureşti, din 16 octombrie, de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Silviu Bian, acuzat că a primit mită de la subalterni, recursul fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) se judecă, joi, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Pe 16 octombrie magistrații Tribunalului Bucureşti au analizat propunerea procurorilor anticorupţie, în şedinţă secretă, în cameră de consiliu. 

Sub acuzaţia că a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM, Silviu Bian a fost reținut duminică de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ulterior, premierul Emil Boc l-a demis pe Silviu Bian din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă numind temporar, până la desemnarea unui nou preşedinte al instituţiei, pe Iulia Cârcei. 

"Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011", se arată într-un comunicat al DNA, potrivit Agerpres. Ancheta a dezvăluit că, în mod similar, pe data de 15 octombrie 2011, Silviu Bian a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09

TAGURI: Silviu Bian, ANOFM
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...